100-річчя української дипломатії вшанують в Ужгороді виставкою архівних документів та науковими виступами

100-річчя української дипломатії вшанують в Ужгороді виставкою архівних документів та науковими виступами
У грудні минає сто років від дня створення першого державного органу в сфері зовнішньої політики і дипломатії – Генерального секретарства справ міжнародних УНР.

 

З цієї нагоди в Ужгороді представлять виставку архівних документів «Українська дипломатія 1917 – 1924 рр.: зародження національних традицій». Експозиція презентує документи з фондів Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Центрального державного кіно-фото-фоно-архіву України імені Г. Пшеничного та інших вітчизняних та закордонних архівів та колекцій.

Крім того відбудуться наукові виступи провідних фахівців, дискусія.

Серед доповідачівпрофесор, доктор історичних наук Ірина Матяш (м. Київ), кандидат історичних наук Олег Павлишин (м. Львів), професор, доктор історичних наук Ігор Тодоров (м.Ужгород).

Захід відбудеться у середу, 6 грудня, у малому залі Закарпатської ОДА. Початок о 16.00.

Довідково:

Круглий стіл та виставка  «Сучасна українська дипломатична служба: шлях тривалістю 100 років» покликані бути урочистими заходами в рамках відзначення 100-ї річниці української дипломатичної служби в Україні та за її межами. Виставку та Міжнародну наукову конференцію було проведено 28-29 листопада 2017 року у приміщенні Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України для представників іноземного дипломатичного корпусу, представників політичної та наукової  громадськості.

Організаторами виставки та її експонування в Ужгороді виступили: Міністерство закордонних справ України, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв, Закарпатська обласна державна адміністрація, Львівська обласна державна адміністрація та Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

 

05 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів