На Закарпатті поліція взялася за ефективне правове виховання молоді

На Закарпатті поліція взялася за ефективне правове виховання молоді
У рамках Всеукраїнського тижня права та міжнародної акції «16 днів проти насильства» поліцейські проводять тематичні уроки, під час яких спілкуються з школярами про їх права, обов’язки, захист та безпеку.

 

Вчора, 7 грудня, інспектори сектору ювенальної превенції поліції Закарпаття Лідія Мацецка та Дмитро Дан, спільно зі старшим інспектором з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Нацполіції Тетяною Трильо, з тематичними уроками навідалися до учнів Ужгородської школи №6, а також до студентів Ужгородського вищого комерційного училища. Тема розмови стосувалася прав, обов’язків та правової відповідальності громадян.

Старшокласники вразили поліцейських своєю цікавістю та активністю в розмові. Найбільша кількість питань, які цікавили підлітків, стосувалися причин, за яких настає адміністративна та кримінальна відповідальність. Про це учням розповів старший інспектор сектору ювенальної превенції Дмитро Дан.

Юнаки та дівчата з’ясовували, що загрожує тим учням, які невідповідально ставляться до своїх обов’язків та не відвідують навчальний заклад, чи передбачені покарання за порушення прав стосовно самих учнів як учасників навчального процесу.

Тетяна Трильо розповіла слухачам про їхні основні права та обов’язки з наведенням реальних прикладів.

Говорили присутні і про захист дітей від можливого фізичного чи морального насилля. Лідія Мацецка пояснила дітям, що таке насилля, розповіла про наявність відповідної захисної бази і наголосила, що у випадку вчинення над ними будь-яких неправомірних насильницьких дій, вони завжди можуть звертатися по допомогу поліції.

А для найменших слухачів — третьокласників цієї ж школи, крім розмов про їх права та обов’язки, лектори продемонстрували тематичний фільм «Як не стати учасником ДТП». Лідія Мацецка пояснила дітям, як треба поводитися і що ні в якому разі не слід робити на дорозі. Засвоєні знання учні закріпили, виконуючи завдання зі схематичними малюнками.

Поліцейські розмовляли з учнями та студентами, наголошуючи на тому, що вони повинні усвідомлювати себе справжніми членами суспільства, які відповідальні за свої дії, повинні усвідомлювати свої обов’язки та вміти захищати свої права.

17 17-1 17-3 17-4 17-5 17-6 17-7

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

08 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів