Майбутній олімпієць з Рахова Іван Ковбаснюк: Трохи відпочину вдома і знову за роботу

Майбутній олімпієць з Рахова Іван Ковбаснюк: Трохи відпочину вдома і знову за роботу
Наш майбутній олімпієць гірськолижник Іван Ковбаснюк після тривалих зборів напередодні Зимової Олімпіади завітав на рідну Рахівщину, тож звісно скористався нагодою розпитати спортсмена про хід підготовки та майбутні змагання. До слова, нещодавно Іван показав хороший результат у Словенії, де виступав у дисципліні слалом. Тож чи зможе наш спортсмен завоювати ще й третю ліцензію на Олімпіаду, з цього питання розпочав я нашу розмову.

 

– У слаломі навряд чи зможу набрати рейтингових балів, щоб змагатися на Олімпіаді ще і в цьому виді, окрім швидкісних дисциплін. По-перше вже й стартів не так і багато, а по-друге в цих змаганнях виступають значно більше спортсменів, ніж у швидкісних дисциплінах, тому й конкуренція значно гостріша. Але все одно продовжу виступати в слаломі, адже маю найкращі бали серед українських гірськолижників у цьому виді змагань. Якби зумів вибороти власну ліцензію, то звільнив би вакансію ще для одного українського спортсмена в цій  дисципліні. Спробую це зробити вже в наступному році.

– Як почуваєш себе в фізичному та психологічному аспектах?

– Відверто, то трохи виснажений тривалими навантаженнями та перельотами. Нещодавно повернувся з Канади, де пробував покращити свій рейтинг у швидкісному спуску та супер-гіганті, однак не вдалося. Причиною цього стала відміна організаторами спуску через різні проблеми з трасою – один німецький спортсмен з’їхав з неї й сильно травмувався, тому змагання був перенесені. Це теж наклало певний відбиток на результат. Але нічого, сподіваюся, що вдома кілька днів трохи відпочину, відновлю сили й знову візьмуся за роботу.

– До Олімпіади ще плануєш виступати на рейтингових змаганнях?

– Так. Вже 28 грудня маємо виїхати в Австрію, але через фінансові банківські операції з переводом коштів, мабуть, відправимося вже 2 січня до Італії. Ще братиму участь у чемпіонаті України, який на мою думку в календарному плані проводитимуть трохи невдало в кінці січня, якраз саме в той час, коли відбуваються популярні рейтингові міжнародні змагання, де можна б  було покращити рейтингові бали.  Після чемпіонату гірськолижна збірна України відправиться до Казахстану, де клімат подібний до Південної Кореї. Після тижневої підготовки  вже звідти візьмемо курс на південнокорейський  Пхьончхан.

– Щоб хотів побажати нашим спортсменам, закарпатцям, українцям у ці новорічно-різдвяні свята?

– Щастя, результативних успіхів на Олімпіаді, віри в себе та нашу державу, що зуміємо перебороти труднощі й стати успішною європейською країною.

Роман СЕНИШИН

 

27 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів