УжНУ зустрічав майбутніх абітурієнтів - учнів шкіл з Маріуполя

УжНУ зустрічав майбутніх абітурієнтів - учнів шкіл з Маріуполя
У п’ятницю, п’ятого січня, Ужгородський національний університет на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи Ігорем Королем зустрічав гостей із східної України – учнів та вчителів кількох шкіл міста Маріуполь. У передсвятковий день майже тридцять майбутніх абітурієнтів мали змогу оглянути ректорат, відвідати музеї університету, переглянути презентацію про виш та життя його студентів.

 

Першою привітала гостей працівниця відділу гуманітарно-виховної роботи Роксолана Блажівська, яка коротко розповіла про виш та власний досвід навчання у його стінах. «Я з Львівської області, і все життя думала, що навчатимуся у Львові. Однак, коли прийшла пора обирати виш, я надала перевагу УжНУ і ніколи не шкодувала про свій вибір. Мені випала нагода «скуштувати» студентського життя у повній мірі. Це стосується і побутових речей, до прикладу, навчаючись я мешкала у гуртожитку. І, як інсайдер, хочу заспокоїти тих, хто думає, що це важко. Насправді все в руках студентів, ви самі облаштовуєте свій побут, а університет докладає максимальних зусиль, аби у студентів були усі необхідні умови». Роксолана розповіла присутнім і про навчання, зокрема на своєму факультеті, і про дозвілля, і про можливості, які отримала бувши студенткою університету.

Більш детальну та ґрунтовну інформацію гості університету отримали від проректора УжНУ Ігоря Короля, який не тільки розповів про життя вишу, але й підготував презентацію з яскравими світлинами з різних подій та заходів. Ігор Іванович розповів про структуру вишу, наявні факультети та спеціальності, однак найбільшої цікавості у присутніх викликала інформація про міжнародну співпрацю, стажування студентів за кордоном та широкий вибір вивчення іноземних мов.

«Щиро пишаюся тим, що Ужгородський національний університет посідає вагоме та чільне місце в українському рейтингу. У нас дуже претензійна та важлива мета -  змінити світ на краще. І ми робимо це разом із своїми викладачами та студентами. У той час, поки більшість українських вищів страждає від зменшення кількості студентів, ми тримаємо свою високу планку. У наших стінах навчається понад 900 іноземців із більш ніж 30 країн світу, навіть цей показник говорить сам за себе. Наші студенти мають можливість не тільки навчатися у фахових викладачів, докторів та кандидатів наук, академіків та членів-кореспондентів НАН України, але й подорожувати світом, як навчаючись за різноманітними освітніми програмами, так і проходячи практику ледь не у всьому світі» - зауважив проректор Ігор Король.

На завершення зустрічі гості та представники УжНУ зробили спільне фото, опісля якого школярі зробили подарунок – виконали колядку та привітали університет з прийдешніми святами. Керівник групи Юрій Король розповів, що традиція виконання колядок та щедрівок для них незнайома, однак вони з цікавістю та ентузіазмом підійшли до цієї справи. Попереду у школярів з Донеччини знайомство із Закарпаттям. Вони відвідають Мукачево та святкуватимуть Різдвяні свята разом із школярами Воловецької недільної школи.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

08 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів