Фестиваль "Василля" в Ужгороді. День третій

Фестиваль "Василля" в Ужгороді. День третій
Третій день міжнародного гастрономічного та колядницького фестивалю «Василля» знову зібрав чимало відвідувачів у центрі Ужгорода, на набережній Незалежності.

 

Тут розміщені ятки із товарами виноробів, пасічників та виробників іншої продукції, які приїхали не тільки з різних районів Закарпаття, а й з багатьох областей України та закордоння. Учасники фестивалю з-за рубежу, а саме Німеччини, Польщі, Румунії, сьогодні знову пропонують те, що характерне для їхніх країн.

Локація міста Дармштадт презентувала багато пряників із німецькими надписами, тут можна придбати також сувенірну продукцію, а ще листівки з краєвидами названого міста-побратима Ужгорода. Варто зазначити, що з нагоди 25-річчя партнерства між містами, незабаром в обласному центрі Закарпаття планують заснувати громадську організацію «Дармштадський дім» задля покращення комунікації між містами-партнерами. Власне, пряниковий будинок, який представили на різдвяному ярмарку в Ужгороді, є першим проектом цього громадського об’єднання. Його очільниця Вікторія Синьо розповіла, що такі товари є традиційними і на різдвяних ринках Німеччини. Одним із ініціаторів цього був експерт з інтегрованого розвитку побратимства Ужгорода і Дармштадта Мартін Ройтер.

Привітні гості з Румунії та Польщі (зокрема Підкарпатського воєводства) теж представили свої вина. Кажуть, фестивалем задоволені, тож наступного року привезуть ще більше продукції.

Також особливістю нинішнього дня фестивалю стали виступи на площі Театральній понад десяти колективів із різних районів Закарпаття, які продовжили програму в ужгородському скансені на «Колядах у старому селі».

 

13 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів