Авіасудно, що вільно перелетіло з Закарпаття до Угорщини, зареєстроване на Донбасі

Авіасудно, що вільно перелетіло з Закарпаття до Угорщини, зареєстроване на Донбасі
Закарпатські прикордонники не могли зупинити літак, бо ДПСУ не має засобів, які можуть зупинити авіасудно, що перетинає повітряний простір України.

 

Українські прикордонники підтвердили, що ситуація з перетином українсько-угорського кордону легкомоторним літаком із нелегалами мала місце. Про це сказав кореспондентові Укрінформу помічник голови ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян.

"Дійсно така ситуація мала місце. Літак вилітав з тилових районів, які розташовані далеко від державного кордону", - зазначив він.

Речник зауважив, що літак прикордонники не могли зупинити, бо Держприкордонслужба не має засобів, які можуть зупинити авіасудно, що перетинає повітряний простір України.

Речник зауважив, що спільно з угорською стороною буде проведено розслідування стосовно цієї ситуації - визначення кола осіб, причетних "до цієї оборудки". Слободян також наголосив, що інформацію про власника цього літака та можливу його причетність до незаконної діяльності прикордонники свого часу передавали до компетентних органів, і тепер необхідно з'ясувати, чому не було відповідної і своєчасної реакції на повідомлення Держприкордонслужби.

Слободян поінформував, що особа, яка є власником літака, має постійне місце проживання - місто Авдіївка Донецької області.

Як повідомляли угорські ЗМІ, правоохоронці країни затримали легкомоторний літак Ан-2, на якому нібито 11 нелегалів незаконно перетнули українсько-угорський кордон. Як заявили в поліції, легкомоторний літак приземлився вночі в селі Каллошемен в окрузі Сабольч-Сатмар-Берег на прикордонній території. Його випадково помітив працівник поліції, який мешкає у селі.

Посилені наряди поліції з собаками виявили на місці приземлення покинутий літак, а потім і прибулих на ньому. Затримано 11 вихідців з Азії - вісьмох в'єтнамців та трьох громадян Афганістану.

Як заявили в поліції, наразі встановлюють місцеперебування пілота літака, а також організатора повітряного переправлення нелегалів.

Джерело: Укрінформ

 

17 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів