Сьогодні в Ужгороді говорили про особливості експлуатації "євроблях"

Сьогодні в Ужгороді говорили про особливості експлуатації "євроблях"
Про це йшлося під час «круглого столу» в Закарпатській обласній державній адміністрації.

 

У п’ятницю, 2 лютого, в Закарпатській ОДА відбулося засідання у форматі круглого столу на тему «Особливості експлуатації транспортних засобів на іноземній реєстрації». До участі в заході, організованому Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області, долучилися представники юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ», Закарпатської митниці ДФВ, Апеляційного суду Закарпатської області, облдержадміністрації, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області, Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, адвокатів та громадськості.

Обговорення цієї важливої для закарпатців теми відбулося у відповідь на лист-звернення представника ГО «Народний правозахист» Романа Цендри. Як зазначив Р.Цендра, зважаючи на величезну кількість мешканців Закарпаття, які користуються автотранспортом на іноземних номерах, урегулювання проблем, з якими вони стикаються, вкрай важливе. Адже їхнє невдоволення існуючими правилами «пересічки», правил розмитнення, штрафних санкцій за прострочку може призвести до соціального напруження та загрожувати національній безпеці.

Представники Закарпатської митниці кажуть, що проблема дійсно є, зокрема, величезна кількість «пересічників» фактично блокує нормальну роботу пунктів пропуску, окрім того до власників авто на іноземних номерах у випадку прострочки перетину кордону застосовуються штрафні санкції тощо. Проте вирішення цих проблем можливе тільки із законодавчими змінами до Митного та Податкового кодексів та інших відповідних законів.

Адвокати, які співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги на Закарпатті, розповіли про власну практику захисту власників «іноземних» автівок від непомірно високих штрафів.

Своє бачення вирішення проблеми висловили всі учасники засідання, зійшовшись у думці про необхідність інформування громадян, які перетинають кордон, про правові наслідки придбання автомобіля за кордоном, та врегулюванні цієї проблеми на законодавчому рівні.

Джерело: Закарпатський регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

 

02 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів