Аннамарі Данча: Досягти успіху допомогла підтримка родини

Аннамарі Данча: Досягти успіху допомогла підтримка родини
Утретє за свою спортивну кар’єру на зимові олімпійські ігри поїде 28-річна ужгородська сноубордистка Аннамарі Данча.

 

До цих змагань нашій спортсменці довелося пройти жорсткий відбір на багатьох «фісовських» змаганнях та етапах кубка світу. Після олімпійських ігор в Сочі в житті Аннамарі відбулися приємні зміни – вона одружилася, згодом стала мамою й певний період часу не займалася спортом. Відмінно, що за короткий часовий відрізок Аннамарі швидко наверстала втрачене, і вже в 2017 році взяла участь в Універсіаді в Аламати (Казахстан), де виборола срібну нагороду. Далі, впродовж цього ж року зуміла добитися ліцензії на зимову олімпіаду до південнокорейського Пхьончхану.

Напередодні Олімпіади поцікавилися станом справ у майбутньої учасниці зимових ігор.

Аннамарі, важко було повернутися до активних занять спортом після того як стала мамою?

– Звісно, але завдяки допомозі та підтримці родини – мами, сестри, чоловіка та його батьків у мене все вийшло. Але відмічу, що минулий зимовий сезон був значно важчим, а в цьому досить швидко адаптувалася й зуміла показати хороші результати. Фахівці-медики стверджують, що після народження дитини в жінки змінюється організм, відбувається його оновлення, гадаю, що народження дитини пішло мені на користь. 

Відслідковуючи твої виступи на етапах кубка світу з паралельного слалому-гінанту найбільш успішним видалися саме нещодавні змагання в болгарському Банско, де ти стала восьмою. Які складові твого успіху саме на цих завершальних передолімпійських стартах?

– Складових цього успіху багато. Гадаю найголовніше з них чітко спланована підготовка та належне фінансування. Адже тренувальний процес розпочала ще влітку, й завдяки тривалій підготовці вийшли наприкінці на хороший рівень. Ключову роль в моєму успіху відіграла мама, яка давала слушні поради як тренер, і опікувалася дитиною та новий старший тренер збірної Валерій Белінський.

У яких змаганнях братимеш участь ще до олімпіади в Південній Кореї?

– Нині готуюся до чемпіонату України, який відбудеться на новому гірськолижному курорті в Буковиці (Львівська область), після чого одразу ж поїдемо на завершальний передолімпійський чотириденний тренувальний збір до Словенії. А вже 15 лютого з Києва відправимося літаком до Пхьончхану, де 22 лютого розпочнуться кваліфікаційні старти.

Цікаво, чи встигла ознайомитися з олімпійськими схилами, де проходитимуть змагання?

– Так. В минулому сезоні побували на оліймпійській трасі в Пхьончхані, вона дещо нагадує спуск в болгарському Банско. Звісно націлюю себе здобути якнайкращий результат й вибороти олімпійську медаль.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

04 лютого 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів