Юні гірськолижники із Закарпаття добре виступили на міжнародних стартах на Львівщині

Юні гірськолижники із Закарпаття добре виступили на міжнародних стартах на Львівщині
В Україні відбулися перші офіційні міжнародні змагання з гірських лиж. Це був турнір «Bukovytsia Open-2018», що проходив у нашому гірськолижному комплексі «Буковиця» 1-2 лютого 2018 року під егідою Федерації Лижного Спорту України та який входить до календаря FIS.

 

Вже сам факт проведення змагань такого рівня є надзвичайним досягненням. А ще приємніше, що участь у цим змаганнях взяли, окрім представників України, чотири команди із-за кордону, зокрема команди з Литви, Латвії, Білорусії та Польщі.

За результатами змагань в загальнокомандному заліку перемогу святкувала команда з України. Друге місце здобула команда з Литви. А третє місце виборола команда з Латвії. Четверте місце поділили між собою команди з Білорусії та Польщі, набравши однакову кількість очок.

До перемоги української команди певні залікові бали принесли й закарпатські гірськолижники.

У змаганнях дівчат 2004 р.н. та молодших четвертою стала ужгородка Анастасія Мацола, сьому сходинку посіла Лілія Зелінська з Ясіня, а восьмою фінішувала Олександра Кирилюк з обласного центру.

В змаганнях дівчат 2002 р.н. серед закарпаток найкращий час показала Володимира Гиря з Ясіня – 11-те місце.

У хлопців 2004 р.н. в перший день змагань (1 лютого) в слаломі добре виступили представники Ясінянської СДЮСШОР з зимових видів спорту – шостим став Роман Цібеленко, восьме місце зайняв Йосип Айб, одинадцяте в Сергія Бровчука. Вже наступного дня (2 лютого) в цій віковій групі кращим із закарпатських гірськолижників став Дмитро Шип’юк, який зупинився за крок від бронзи (4-е місце), десяту сходинку посів Сергій Бровчук, 12-е місце в Йосипа Айба.

До слова, в якості головного судді змагань в перший день стартів працювала тренер збірної Закарпаття з гірських лиж Маіранна Фріндт.

Семен МИХАЙЛИК

 

06 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів