Москаль: "Спробу підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу"

Москаль: "Спробу підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу"
Сьогодні під час екстреного брифінгу у Закарпатській ОДА Геннадій Москаль оприлюднив інформацію про зловмисників, які намагалися підпалити будівлю угорського товариства в Ужгороді.

 

За словами Г. Москаля, слідство вивчило записи з камер спостереження і з’ясувало маршрут зловмисників. Більше того, встановлено, що провокатори намагалися підпалити будівлю двічі – о першій очі та о четвертій ранку.

«Це вчинили іноземці з однієї із країн Європи. Обоє – члени крайніх право-радикальних партій. Вони заїхали в Україну через КПП «Ужгород», ночували у хостелі на вулиці Льва Толстого. Однак, мабуть, через жадібність співробітниця хостелу не записала їхні дані. Але у них були біометричні паспорти, і їхні особи вже встановлені. Провокатори зробили спробу підпалити будівлю о першій ночі. Потім, вочевидь, отримали вказівку зробити це ще раз. Все зафіксовано на камерах зовнішнього спостереження. Зауважу, що поліція не звернула уваги на підозрілих осіб. З цього приводу буде окреме розслідування, бо маємо питання до поліції. Є також записи, що бензин для другої спроби зловмисники купували на автозаправній станції», – розповів Геннадій Москаль.

Також голова Закарпатської ОДА повідомив, що вказані двоє іноземців раніше воювали на Донбасі на боці бойовиків, прибувши на схід України у травні 2014 року.

Інформацію про зловмисників вже передали відповідним службам країни їхнього проживання. Натомість саму державу наразі не вказують.

«Якщо та країна не вибачиться перед угорською громадою Закарпаття, то ми назвемо її і оприлюднимо усі матеріали цієї справи, включно з біометричними даними зловмисників», – наголосив Геннадій Москаль.

Наразі, за словами Г. Москаля, інцидент класифіковано поліцією як хуліганство.

«Та на мою думку, це був замах на терористичний акт», – додав Геннадій Москаль.

Наголошується, що до провокації не мають відношення ані Україна, ані Угорщина. Зокрема, йшлося і про непричетність до інциденту закарпатських правих сил. Натомість, присутні на брифінгу угорські дипломати та представники угорської громади зауважили, що хотіли б знати не лише виконавців, але й замовників провокації в Ужгороді.

uzhgorod.net.ua

 

 

14 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів