Саміт Україна - ЄС завершився оптимістично, але безрезультатно

У Гаазі завершився саміт Україна-ЄС, який має стати останньою зустріччю Леоніда Кучми в якості українського президента з європейськими керівниками.

 

Сторони підписали угоду, яка передбача? відрядження українських правоохоронців для участі в поліційних операціях ?вросоюзу у Македонії та Боснії.

Але головними темами переговорів були питання надання Україні статусу країни з ринковою економікою та робота над так званим планом дій, що накреслю? перспективи подальших вза?мин.

Як і передбачалося, ці ключові питання залишилися відкритими.

Президент ?врокомісії Романо Проді висловив сподівання, що план дій буде готовий до підписання у жовтні-листопаді, а надання Україні статусу країни з ринковою економікою може відбудится, за його словами, ще швидше.

Романо Проді, зокрема, сказав: "Проблема з наданням статусу ринкової економіки теоретично не дуже важлива, бо це - технічна проблема, зв'язана з анти-демпінговою політикою, але якимось чином вона набула дуже важливої політичної ролі. ? я думаю, і мені б хотілося і я буду проштовхувати в наступні кілька місяців, щоб ми виконали два останні пункти, які досі затримували надання Україні стутусу з ринковою економікою".

Hа усіх зустрічах лунали заклики ?вропейських представників провести чесні та справедливі президентські вибори.

Леонід Кучма сказав, що готовий прийняти необмежену кількість спостерігачів від ?вропейського Союзу.

 

09 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів