Шпек: Україна вступить до ЄС, коли ЄС буде готовий

В інтерв'ю програмі Бі-Бі-Сі "Європа сьогодні" (Europe Today) посол України при Євросоюзі Роман Шпек сказав, що Україна вступить до ЄС тоді, коли і ЄС, і Україна будуть до цього готові.

 

Бі-Бі-Сі: Який погляд України на відносини з ?вропейським Союзом?

Р. Шпек: Україна розвиватиме сусідські відносини з розширеним ?вропейським Союзом. Найважливіше - щоби розширений ?вропейський Союз уникав нової лінії поділу в ?вропі.

Бі-Бі-Сі: Але зовсім недавно Рада ?вропи висловила думку, що ваші президентські вибори в жовтні можуть і не бути вільними і справедливими. Пролунала навіть погроза, що Україну можуть виключити з Ради ?вропи.

Р. Шпек: Ми вважа?мо, що наступні президентські вибори і наступні парламентські вибори забезпечать нас новими, додатковими аргументами на користь того, що Україна - цілком ?вропейська країна, за всіма ?вропейськими і демократичними нормами і принципами.

Бі-Бі-Сі: Як ви це забезпечите? Ваша проблема в тому, що інші організації, яким великою мірою довіряють, такі, як Рада ?вропи, усі кажуть, що це не так.

Р. Шпек: Україна добре проведе ці вибори.

Бі-Бі-Сі: А ще ж постійно чути повідомлення про напади на журналістів, напади на свободу преси. ? досі трива? скандал навколо вбитого чотири роки тому журналіста.

Р. Шпек: Українська влада запросила спостерігачів з окремих країн і з різноманітних ?вропейських і світових організацій. Ми готові до плідного співробітництва. Усім потрібно зрозуміти, що Україна - дуже давня нація, але дуже молода держава і демократія. ? нам справді потрібний час, щоби покращити внутрішн? становище.

Бі-Бі-Сі: Коли, на вашу думку, Україна може вступити до ?вросоюзу?

Р. Шпек: Коли ?С буде готовий до вступу України - і коли Україна буде готова вступити до ?вропейського Союзу.

Бі-Бі-Сі: А коли ті, хто в ?С, кажуть, що цього не буде ніколи, що кажете ви?

Р. Шпек: Я не вірю, що в ?С кажуть: ніколи.


За матеріалами [a href="http://www.bbc.ua"]BBC[/a]

 

09 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів