Одна з найстаріших ікон світу перебуває в Кафедральному соборі Ужгорода

Одна з найстаріших ікон світу перебуває в Кафедральному соборі Ужгорода
З 4 по 17 березня в Ужгородському Хрестовоздвиженському Кафедральному Соборі віряни зможуть побачити нерукотворний образ Ісуса Христа.

 

Унікальна ікона з благословення Папи Римського Франциска приїхала до Ужгорода. Де всі бажаючі можуть помолитися древній святині.

Спас Нерукотворний – це унікальна релігійна, культурна та історична пам’ятка. За словами дослідників, одна з найстаріших ікон Ісуса Христа, які збереглись до наших днів. Нерукотворна, означає, що не людина малювала образ.

Є різні версії походження ікони. За однією з них, християнська жінка Вероніка обтерла лице Ісуса, коли той йшов на Голгофу, аби хоч якось полегшити його страждання, а потім на шматку тканини з’явився святий лік.

Інша легенда розповідає нам про царя Едесси – Абгара. Правитель сильно хворів і коли почув про Ісуса, що творить дива, покликав його до себе. Ісус же передав хворому свій образ зображений на полотні, який вилікував царя.

Християни вірять в чудодійну силу ікони та приходять помолитися та попросити здоров'я для себе та рідних.

Сьогодні ця ікона зберігається у Папській захристії Секстинської Капелли. Щороку він виставляється для почитання після Вечірні у 5-ту неділю Великого посту в базиліці Святого апостола Петра, на балконі над монументальною статуєю святої Вероніки, яка тримає в руках хустину, на якій відбите Христове обличчя.

Мukachevo.net

 

06 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів