Відбулося вікриття Днів Чехії і Словаччини в Ужгороді

Відбулося вікриття Днів Чехії і Словаччини в Ужгороді
У понеділок, 12 березня, в ректораті УжНУ відбулася прес-конференція, приурочена відкриттю Днів Чехії і Словаччини в Ужгороді. Серед учасників зустрічі: Генеральний консул Чеської республіки у Львові Павел Пешек, Генеральний Консул Словацької республіки в Ужгороді Мирослав Мойжіта, почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді Отто Ковчар, працівники посольств Чехії та Словаччини.

 

Відкриваючи зустріч проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків  Мирослава Лендьел зазначила:  «Сто років тому історичне Закарпаття було складовою частиною першої Чехословацької республіки. Чимало  демократичних, культурних традицій було започатковано саме в цей час. Велику роль в цьому процесі взяла інтелігенція Чехії, Словаччини та Закарпаття. Тому університет не міг відмовитися від пропозиції консульств долучитися до організації цієї події».

Генеральний консул Чеської республіки у Львові Павел Пешек ознайомив присутніх з програмою святкування Днів Чехії та Словаччини, а також подякував УжНУ в допомозі в організації події, зазначивши, що «святкування приурочене до 100-ліття створення Чехословаччини. Приємно, що ми організовуємо цей захід тут, в Закарпатті, яке у міжвоєнний період було складовою частиною Чехословаччини».

Генеральний Консул Словацької республіки в Ужгороді Мирослав Мойжіта розповів про взаємини Чехії та Словаччини після поділу спільної країни, зауваживши: «Часто питають, навіщо ви поділилися? Насправді період Чехословаччини дійсно був добрий для наших народів. Але час довів, що цей поділ став запорукою наших дружніх і партнерських відносин тепер. Наразі ми є найближчими друзями».

В рамках Днів Чехії та Словаччини в Ужгороді відбудеться ціла низка подій, з детальною програмою можна ознайомитися за посиланням.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

13 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів