Закарпаття: Вчора — безробітний, а сьогодні — підприємець

Закарпаття: Вчора — безробітний, а сьогодні — підприємець
Втрата роботи в наш час – річ малоприємна. Людина позбавляється не тільки стабільного заробітку, але й упевненості в своїх силах. Однак, як кажуть, усе, що робиться – до кращого. Можливо, у вас просто з’явився шанс докорінно змінити життя.

 

Служба зайнятості сприяє розвитку підприємницьких ініціатив серед безробітних, зокрема, шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної та консультаційної роботи. Для тих, хто виявив бажання розпочати підприємницьку діяльність, в міськрайонному центрі зайнятості сформовано та постійно поповнюються новими матеріалами інформаційні куточки для починаючих підприємців. Отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю можуть громадяни, які не були працевлаштовані за сприянням служби зайнятості протягом одного місяця у зв`язку з відсутністю на ринку праці відповідної роботи. Одноразова допомога виплачується у розмірі річної суми допомоги по безробіттю, визначеної конкретному безробітному. Якщо безробітний вже отримав частину призначеної допомоги по безробіттю, то виплачується її залишок.

У серпні минулого року до Хустського міськрайонного центру зайнятості з метою пошуку роботи звернувся Олександр Канчій. За період перебування на обліку йому були надані профконсультаційні послуги, запрошено до участі в міні-ярмарках, семінарах, постійно здійснювався індивідуальний підхід при підборі роботи. Спроба знайти підходящу роботу з достойним рівнем заробітної плати не дала бажаного результату, але під час інформаційного семінару «Як розпочати свій бізнес» Олександра зацікавила послуга, яка надається центром зайнятості – сприяння у започаткуванні власної справи. Він вирішив спробувати себе у сфері підприємництва, а саме в організації діяльності по наданню послуг у сфері туризму. Успішно пройшовши профдіагностичні тести - отримав зелене світло на реалізацію свого задуму.

Туристичний бізнес - дуже вигідна справа на сьогодні, але величезна конкуренція і сезонність попиту можуть сприяти закриттю нової фірми на найпершому етапі, тому треба все продумати заздалегідь і встигнути зареєструвати підприємство (підприємця) до травневих свят, щоб не пропустити сезон. Тому головне: напрацювати за літо запас на зиму, і пророблена робота принесе свої плоди.

На засідання комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, яке проходило в новоствореному консалтинговому центрі у лютому цього року, були запрошені начальники відділів центру зайнятості, представник Хустської ОДПІ Юрій Химинець, начальник відділу управління Пенсійного Фонду Наталія Орсаг, представники управління економіки Хустської міської ради. Безробітний отримав вичерпні відповіді на всі питання, особливо ті, що стосуються податкового законодавства. Після захисту бізнес-плану, члени комісії порадили безробітному успіхів у роботі і процвітання власного бізнесу.

Джерело: Закарпатський регіональний центр зайнятості

 

13 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів