Через кордон "шурують" незаконні валюта, автівки та цигарки

“Скарбниця” вилучених товарів та автівок на Ужгородській митниці швидко поповнюється, завдяки порушникам митного законодавства.

 

У п?ятницю (07.10.05) пізнього вечора на митний пост ?Ужгород? із Словаччини заїхав словак, який прямував до України на власному автомобілі марки ?Пежо? в приватних справах. В митній декларації він вказав про наявність у нього лише 100 доларів США. Однак, митники знайшли у ніші передньої двері іномарки не задекларований ніж, довжиною 26,6 см (довжина леза ? 14,2 см). Складено протокол про порушення митних правил. Виявлений ніж вилучено.
Наступного дня (08.10.05) на тому ж митному посту ?Ужгород? у громадянина ?талії було вилучено 4 980 ?вро, які він не задекларував. Хоча при заповненні декларації та усному опитуванні 35-річний чоловік заявив, що ма? при собі лише 300 ?вро. Решта валюти знаходилася у кишені куртки, в яку був одягнутий італі?ць.
Того ж дня у громадянина Франції у ручній поклажі серед особистих речей ужгородськими митниками був виявлений не задекларований та не заявлений при усному опитуванні телескопічний кийок. Француз визнав кийок сво?ю власністю. Таким чином, не подавши точні відомості про переміщувані речі, 31-річний чоловік порушив митні правила. Виявлений кийок вилучено.
Наступного дня на тому ж митному посту у громадянки Словаччини було виявлено не заявлені та не вказані в митній декларації 20 таблеток медичного препарату психотропної дії ?ELENIUM?. Пігулки знаходилися у жіночій сумочці, яка лежала на передній панелі автомобіля марки ?Шкода?. Таблетки у порушниці митного законодавства вилучено.
А в неділю, 9 жовтня, на митному посту ?Малий Березний? Ужгородської митниці під час проведення поглибленого огляду у боксі автомобіля марки ?Мазда?, який належить громадянину Польщі, було виявлено не задекларовані цигарки ?POHCOH? в кількості 230 пачок. ?х поляк заховав у передні та задні двері свої автівки. Складено протокол про порушення митних правил. Цигарки на суму 345 грн. та автомобіль, вартість якого близько 48 тисяч гривень, митниками вилучені.
Аналогічний випадок стався на тому ж митному посту через якихось півгодини. Також громадянин Польщі намагався перевезти через кордон приховані від митного контролю цигарки марки ?POHCOH? в кількості 1159 пачок та ?Стренг? ? 505 пачок. ?х поляк заховав у задні двері, передні та задні сидіння салону, панелі приладів та в пустотілих просторах багажного відсіку свого автомобіля марки ?Вольво?. Складено протокол про порушення митних правил. Цигарки на суму 2,5 тисяч гривень та автомобіль, вартість якого 41,7 тисяч гривень вилучено, повідомила Вікторія Сенгетовська,
гол. інспектор по зв?язках з громадськістю та ЗМ?
Ужгородської митниці.

 

11 жовтня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Vitmiru 2005-10-11 / 16:01:00

    A телескопічний кийок у Французa?
    Malo?

  2. Vitmir 2005-10-11 / 13:40:00

    Якби наша митниця не була б такою корумпованою, то надходження до бюджету країни були би в декілька раз більшими.