Штормове попередження через загрозу паводку оголосили на Закарпатті

Штормове попередження через загрозу паводку оголосили на Закарпатті
Весна, яка все ще не вступила у свої повноцінні права на Закарпатті, вже загрожує стихійним лихом.

 

Через підвищення рівнів води на річках Закарпаття та загрозу підтоплень присадибних ділянок та сільгоспугідь 1-2 квітня в області оголосили гідрологічне штормове попередження, повідомляють у Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології.

«На річках області очікується підвищення рівнів води: на більшості річок на 0,5-1,5 метри; на р. Тиса, ділянці В. Бичків – Вилок на 1,5-2 метри; у нижній течії р. Боржава на 2-2,5 метри, вихід води на заплаву, підтоплення присадибних ділянок в селах М. Ком′яти та Сільце, сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Камянське, В. Ком′яти, Боржавське, Луково, Білки, Хмельник, автодороги Шаланки – В. Ком′яти; у нижніх течіях Ужа та Латориці на 1,5-2 метри, вихід води на заплаву», – повідомляють закарпатські гідрометеорологи.

Окрім того, за найближчими прогнозами, у місцях проходження сильних злив буде формуватися значний місцевий стік із загрозою підтоплення понижених місць, а також можливе утворення селей та зсувів перезволоженого ґрунту.

Водночас, за повідомленням гідрометеорологів, 30 березня – 1 квітня на високогір'ї Закарпатської області збережеться значна снiголавинна небезпека (III рiвень).

uzhgorod.net.ua

 

30 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів