Під прицілом Андрія Любки: побачить світ оновлена прозова книжка закарпатського письменника

Під прицілом Андрія Любки: побачить світ оновлена прозова книжка закарпатського письменника
13 квітня у «Видавництві 21» побачить світ книжка «Кілер+». Це перевидання популярної прозової збірки малої прози Андрія Любки «Кілер», доповненої двома новими оповіданнями.

 

Оповідання «Кілера+» неприховано виказують авторську насолоду від процесу писання та нестримного польоту фантазії, які реалізуються у несподіваних сюжетах та їхніх поворотах. Андрій Любка творить об’ємні картини, будуючи їх на деталях, півтонах, крупних планах, в яких неприпустима найменша удаваність, штучність. І саме щирість, відкритість, довірливий тон оповіді, легкість і прозорість стилю роблять оповідання Андрія Любки читабельними, правдивими, а їхній автор отримує неабиякий кредит читацької довіри. Тим більше, що в його історіях кожен може побачити щось від свого життя і себе. Письменник – уважний спостерігач за навколишнім світом, його мешканцями та процесами. У своїй подячній післямові до «Кілера+» він зазначає: «Аби написати «Кілера», я перетворився на спостерігача, шпигуна й підслуховувача. Я крав слова й людські жести, комбінував персонажів із сотень реальних людей».

Таким самим відкритим, чесним і стилістично своєрідним залишається Андрій Любка і в нових оповіданнях «Кілера+», головними героями і досі ? Він, Вона, їхні стосунки, але є зміни, які неможливо не помітити. Темп авторського мовлення дещо сповільнюється, як і темп життя його персонажів. Відчутні зміни у світовідчутті, людиновідчутті, себевідчутті. Якісно змінюються герой і героїня Андрія Любки. Ці два оповідання є логічною кодою «Кілера». Вони присвячені апробації різних моделей ідеальних стосунків між чоловіком і жінкою. Оповіді зумовлюють актуальні міркування про сучасну сильну жінку та місце чоловіка в її світі, картина якого нестримно змінюється, а з нею – і письменник Андрій Любка.

Уже з 13 квітня книжка «Кілер+» стане доступною читачам. 

 

05 квітня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів