У Великодню ніч у селах Закарпаття ...палять автомобільні шини!

У Великодню ніч у селах Закарпаття ...палять автомобільні шини!
Подивитися на цю великодню вогняну дивовижу (щоправда, це дійство немає нічого спільного з християнськими традиціями!) забирають прийти і приїхати купа молодих людей.

 

У соціальній мережі Фейсбук звернули увагу закарпатців на величезну екологічну проблему нашого краю, пов’язану зі спалюванням автомобільних шин у Великодню ніч. На щастя, цей звичай характерний не для всіх районів Закарпаття, але все-таки поширений в нашому краї, особливо в Мукачівському, Іршавському, Хустському та деяких інших районах. Це дійство приваблює багато молоді.

Однак, звичай спалювання шин немає нічого спільного із пасхальними християнськими традиціями нашого краю.

Так, житель Хустщини Володимир Леміш опублікував у соцмережі Фейсбук світлини близько сотні шин, з яких збираються розвести велике вогнище в Рокосові на Хустщині.

Для цього на околицю села було привезено 6 машин цього сміття. Місце вибрано коло лісу та крайніх хат, поруч з криницею, де місцеві беруть воду. — пише Володимир Леміш. - Навряд чи це язичницьке дійство та його наслідки (згарище) будуть корисні для здоров’я селян і для екології. Ще є час одуматися і не робити дурних вчинків та прибрати цей мотлох туди, звідки він приїхав.

Джерело: "Мукачево сьогодні"

 

07 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів