Віктор Черномирдін розповів, кого Росія підтримуватиме на президентських виборах в Україні

Посол Росії Віктор Черномирдін розповів тижневику "Корреспондент", на кого з кандидатів на президентських виборах в Україні розраховує Москва.

 

Віктор Черномирдін підкреслив, що російський бізнес підтриму? того кандидата в Президенти України, який зможе забезпечити політичну й економічну стабільність у країні.

"Сказати, що Росія нікому не нада? перевагу, було б нечесно. Ми нада?мо перевагу тому, хто просуватиме реформи далі. А Віктор Янукович ? прем??р. Він проводить лінію Президента і парламенту України", - дипломатично заявив посол.

Що ж стосу?ться найбільш рейтингового кандидата в президенти Віктора Ющенка, то російський дипломат відзначив, що наміри лідера опозиції не до кінця зрозумілі.

"Яку політику проводитиме Янукович, ми розумі?мо. Навряд чи хтось перешкодить йому тримати нинішній зовнішньополітичний курс. А щодо Ющенка - подивимося... Кожен з них розумі?, на що йде. ? Боже збав, якщо не розумі?. Якщо майбутній Президент не захоче гарних відносин Росії й України, український народ цього не дозволить", - заявив посол.

Крім того, Віктор Черномирдін сказав, що Москва не ма? претензій у зв?язку з конкурсом на приватизацію металургійного комбінату "Криворіжсталь", у якому не були враховані інтереси російської "Северстали".

"А що в цьому нового? У Росії ? окремі губернатори, які теж не пускають чужих в економіку, - сказав посол. - Україна сформулювала умови, що підходили тільки для національного інвестора. Це її внутрішня справа, тому в Росії цю історію не сприйняли болісно".

 

09 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів