У лісах Закарпаття стало на диво дуже "тихо"!

У лісах Закарпаття стало на диво дуже "тихо"!
Однак дивуватися тут нічому: у закарпатських лісах оголошено "сезон тиші".

 

З метою охорони середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин з квітня до 15 червня 2018 року на території області триватиме “Сезон тиші".

Згідно ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» у цей період  забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах). Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції тварин.

Згідно ст. 87 КУпАП за порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин передбачено накладення штрафу на громадян від 510 до 850 грн та на посадових осіб - від 850 до 1190 грн.

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, тягне за собою накладення штрафу від 850 до 1190 грн.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та бережно ставитись до середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

 

12 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів