Москаль дав майстер-клас, як треба фотографуватися з сакурами в Ужгороді

Москаль дав майстер-клас, як треба фотографуватися з сакурами в Ужгороді
Очільник Закарпатської області Геннадій Москаль повідомив, що в Ужгороді вже зацвіли сакури. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці, додавши свіже фото на тлі розквітлого дерева і ще декілька архівних світлин.

 

"Тут таке діло – в Ужгороді починають цвісти сакури! Я навіть сорочку сакурову одягнув, тому як собі хочете, а сюди треба обов’язково приїхати. Тим більше, що ми попросили «Укрзалізницю» організувати спеціальний «сакуровий рейс» – додатковий поїзд із Києва до Ужгорода й назад.

Сакури (або японські вишні) – це один із найкращих подарунків Закарпаттю від Чехословаччини в 20-ті роки минулого століття, коли наша область входила до складу цієї країни. Розбудовуючи правобережжя Ужа, тодішні архітектори звернули увагу на особливий болотистий клімат, який ідеально підходить для декоративної японської вишні. Посадили дерева, а результат ви бачите на фото. Хоча краще подивитися на власні очі.

Паралельно з сакурами починають квітнути магнолії, тюльпанові дерева й райські яблуні – краса неймовірна! Це справжня стара Європа в Україні з особливою архітектурою й рожевим цвітом, тому ще раз кажу – варто приїхати, точно не пошкодуєте!

P.S. Перше фото сьогоднішнє, а інші архівні. Таким Ужгород буде десь за тиждень.", – йдеться у дописі Геннадія Москаля у соцмережі.

Де ростуть найстаріші сакури Закарпаття і скільки їм років

 

15 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів