Що таке булінг та як йому протидіяти розповіли школярам міжгірські поліціянти

Що таке булінг та як йому протидіяти розповіли школярам міжгірські поліціянти
Співробітники Міжгірського відділення поліції зустрілись зі старшокласниками загальноосвітньої школи у селі Голятин. Дільничні офіцери роз`яснили неповнолітнім, як протидіяти фізичному та психологічному утискам з боку однокласників.

 

Сьогодні, 26 квітня, поліцейські Міжгірщини провели заняття на правову тематику зі школярами Голятинської загальноосвітньої школи. З учнями 9-11 класів поліцейські спілкувалися на теми, що викликають особливий інтерес підлітків через їх вікові особливості. 

Дільничний інспектор сектору превенції Оксана Сідей на різноманітних  прикладах переконувала учнів, що агресивна поведінка, вживання наркотиків чи алкоголю, приниження чи цькування інших однокласників чи  менших за віком школярів – не дасть позитивний результат у майбутньому і не є методом для самоствердження.

Старший лейтенант у формі діалогу разом зі школярами обговорили тему булінгу: що це, як попередити таке явище і що робити, коли дитина опинилася в епіцентрі цькування та насмішок. Несміливо, але школярі ділились, що такі явища присутні майже у кожному підлітковому середовищі.

Окрім того, працівник поліції наголосила дітям про вимоги законодавства щодо громадян держави їхньої вікової категорії. «Така невимушена комунікація однозначно допомагає краще зрозуміти школярів, почути, зрозуміти їх та сприяє  побудові дружніх стосунків між поліцейським і підлітками, а це – найкраща профілактика будь-яких правопорушень», – зазначила дільничний інспектор  поліції Оксана Сідей.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

26 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів