До прийому зерна сільгосппідприємства Ужгородського району та Закарпаття вцілому ще не готові

...принаймні, в плані протипожежного стану

 

Почалися перевірки протипожежного стану сільгосппідпри?мств області. Як повідомляють в ЦГЗ МНС України в Закарпатській області, ситуація в цьому плані спостеріга?ться досить-таки погана. Приміром, у Берегівському районі для збирання врожаю плану?ться задіяти 46 комбайнів. Однак, поряд з цим, зернозбиральна техніка забезпечена справними первинними засобами пожежегасіння всього на 60%. На території зерносховищ ТОВ ?Яноші?, ТОВ ?Агро Нова?, ?Надія? НД? АПВ с. Велика Бакта протипожежні щити хоч і ?, однак так обладнанні, що в разі потреби, користі з них практично ніякої. Таке ж можна сказати й про несправні водоймища та непристосовані до забору води пожежними автомобілями водонапірні вежі. У ході перевірок стану пожежної безпеки інженерно-інспекторським складом ДПН притягнуто до адмінвідповідальності 21 керівника та інших посадових осіб, призупинялася експлуатація 20 пожежонебезпечних приміщень та 18 дільниць електромережі. Проте, не завжди заходи адміністративного впливу дають бажаного ефекту.
Аналогічна картина, як повідомляють в ЦГЗ МНС України в Закарпатській області, ?вимальову?ться? і в СТОВ ?Завидівське?, Клячанівське?, ?Баркасово?, СЗАТ ?Шенборн?. До прикладу, наявні там вогнегасники, окрім бутафорської, жодної функції виконувати не можуть. Електрогосподарство зерноскладів потребу? капітального ремонту. Не краща ситуація у господарствах Ужгородського, ?ршавського, Виноградівського, Хустського районів.
Так, основна причина усунення недоліків на об??ктах щодо їх пожежної безпеки ? брак фінансів. Однак і не тільки. На окремих з них можна стати свідком справжнісінького безладу. Скажімо, на пожежному щиті, від вигляду якого можна лише за голову взятися, взагалі відсутній будь-який інвентар. А в спецящику сміття багаторічної давності, більше ніж самого піску. Наочна протипожежна агітація у вигляді плакатів, ?перекосилася? на стінах. Усунення таких недоліків значних капіталовкладень не потребу?...

 

10 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів