Ужгород хореографічний: місто зустрічало юних учасників всеукраїнського фестивалю

Ужгород, фестиваль, танці, хореографічний конкурс, всеукраїнський фестиваль,
Ужгород, фестиваль, танці, хореографічний конкурс, всеукраїнський фестиваль,
Учора, 19 травня, Ужгород приймав І Всеукраїнський хореографічний фестиваль «PRESTIGE DANCE CUP – 2018».

 

Для участі у хореографічному конкурсі до обласного центру Закарпаття приїхали колективи з Закарпатської області та сусідньої Львівщини. Загалом сцена закарпатської обласної філармонії прийняла понад 120 учасників віком від 3 до 16 років. 21 виступ талановитих танцюристів оцінювали досвідчені хореографи-тренери Іван Пастеляк (м. Ужгород), Оксана Лебіга (м. Житомир) та Богдана Фрішнич (м. Ужгород).

Різні напрямки і жанри сучасної хореографії лягли в основу яскравих динамічних композицій, які на сцені презентували колективи-конкурсанти. У залі ж панувала напруга і хвилювання батьків, тренерів, друзів, які приїхали до Ужгорода, аби підтримати своїх фаворитів. Найпотужнішою була група підтримки львів’ян – невелика група вболівальників своєю організованістю і запалом могли дати фору будь-яким футбольним фанам. Одним словом, у залі обласної філармонії було гаряче!

У підсумку нагороди знайшли своїх переможців і номінантів.

Найменші учасники 3-6 років з хореографічного колективу Центру творчого розвитку «Зіраті-Зефірчик» (м. Ужгород), які порадували глядачів танцювальними номерами «Мушки» та «Смайлики», здобули свої найперші в житті нагороди від партнерів фестивалю.

Надзвичайно вразили суддів та глядачів технікою виконання, складними акробатичними трюками, оригінальним музичним супроводом, постановками та їх майстерним виконанням «Creative Dance Studio» з міста Мукачева. Продемонстрував чудові виступи й хореографічний колектив Буштинської школи мистецтв «Flash Dance». Кубок за наймасовішу участь отримав хореографічний колектив «Едельвейс» з міста Львів.

Гран-Прі фестивалю колегіальним рішенням журі було присуджено Аматорському хореографічному колективу «Галактика» з міста Виноградів за високу майстерність, синхронність у виконанні та надзвичайно глибокі ідеї танцювальних постановок.

Всі колективи-учасники отримали призові сертифікати на участь у Всеукраїнському фестивалі у місті Трускавці у жовтні 2018 року, а володарі Гран-Прі та наймасовіший колектив – ще й сертифікати на участь у Кубку Європи з сучасних танців, який відбудеться у Болгарії і липні 2018 року.

Організатором І Всеукраїнського хореографічного фестивалю «PRESTIGE DANCE CUP – 2018» у м. Ужгород виступив Комітет з сучасної та естрадної хореографії IAED. Наскільки це було талановито, захоплююче та видовищно можна побачити на світлинах зі свята танцю і грації.

Катерина Ірха для uzhgorod.net.ua

 

20 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів