Випускники шкіл Закарпаття, будуйте свою кар’єру в Україні!

Випускники шкіл Закарпаття, будуйте свою кар’єру в Україні!
Перед випускниками шкіл Закарпаття постає питання вибору професійного шляху, що дозволить розкрити особистий потенціал та зайняти гідне місце на ринку праці.

 

З цією метою за сприяння районних центрів зайнятості та відділів освіти в Хустському, Берегівському, Перечинському, Свалявському та Міжгірському районах відбулися заходи, спрямовані на професійну орієнтацію молоді та популяризацію затребуваних на ринку праці професій, участь в яких взяли представники роботодавців, соціальних партнерів та закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Так у м. Хусті у районному будинку культури відбувся профорієнтаційний ярмарок „Будуй кар’єру в Україні”. Більше двох десятків підприємств та організацій, що взяли участь у заході, ознайомили молодь зі своєю діяльністю, умовами праці та наявними вакансіями. Хустський професійний ліцей і Хустський професійний ліцей сфери послуг презентували професії, за якими здійснюється підготовка кваліфікованих робітників, та надали інформацію про умови вступу і терміни навчання.

Учні Свалявського професійного будівельного ліцею під час фінального етапу профорієнтаційного фестивалю „Країна професій – 2018”, який відбувся у районному будинку культури, презентували свій навчальний заклад у жартівливій формі. Під час заходу учні шкіл мали нагоду взяти участь у майстер-класах, переглянути конкурсні малюнки та художні роботи учасників творчого об’єднання „АРТ-Свалява”, зустрітися з представниками роботодавців, отримати багато корисної інформації, що допоможе школярам у визначенні подальшого життєвого шляху.

У м. Берегово ярмарок робітничих професій відбувся на базі районного центру зайнятості. Представники Берегівського професійного ліцею сфери послуг презентували свій навчальний заклад та організували екскурсію закладом освіти, ознайомивши учнівську молодь з умовами навчання.

Заходи, спрямовані на професійну орієнтацію молоді, відбулися на базі Перечинського та Міжгірського професійних ліцеїв. Програма включала презентацію закладів професійно-технічної освіти, зустрічі з потенційними роботодавцями регіону, майстер-класи, надання консультаційних та інформаційних послуг.

Надані поради та отримана інформація допоможуть молоді обрати саме ту професію, яка приноситиме їм задоволення і достаток. А для когось участь у заходах стане визначною та змінить його професійне майбутнє на краще.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області

prof 2

prof 3

prof 4

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів