Делегація Ужгорода долучилася до Дня добросусідства України та Словаччини

Делегація Ужгорода долучилася до Дня добросусідства України та Словаччини
Делегація Ужгородської міської ради сьогодні долучилася до Дня добросусідства України та Словацької Республіки. Свято проходить уже 17-й раз за час незалежності нашої держави.

 

Представники обох країн, дипломати, підприємці, керівники Закарпатської області, міст і районів, Пряшівського та Кошицького самоврядних країв зустрілися на території вантажного терміналу міжнародного пункту пропуску «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні.

Із вітальними промовами виступили голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, в.о. голови Закарпатської облради Йосип Борто, керівники Пряшівщини Ростислав Трнка, Мілан Маєрський, спеціальний посланець Європейської комісії з питань свободи віросповідань і Ян Фігель. Відзначали, як багато зроблено завдяки тісній співпраці між нашими країнами, які проекти реалізовано на Закарпатті спільно зі словацькими партнерами в бізнесі, завдяки культурним та спортивним обмінам.

Під час зустрічі підписали виконавчий протокол №10 до Меморандуму про співпрацю між Пряшівським самоврядним краєм, та Закарпатською обласними радою та адміністрацією на період з травня 2018 року до травня 2019-го.

Також було підписано угоду про співпрацю між селом Паладь-Комарівці на Ужгородщині та селом Руське у Словаччині, в рамках якої заплановано будівництво спільного міжнародного автомобільного пункту пропуску. Чимало угод про побратимство підписали й інші населені пункти Закарпаття та Словаччини.

Традиційно райони нашої області представили свої туристичні можливості, страви, сувеніри, бізнесові пропозиції для залучення інвестицій.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів