Йожеф Бугайла, Генконсул Угорщини: "Фестиваль "Hungary Fest" в Ужгороді став чудовою традицією"

Йожеф Бугайла, Генконсул Угорщини: "Фестиваль "Hungary Fest" в Ужгороді став чудовою традицією"
Сьогодні на Православній набережній біля Генерального консульства Угорщини в Ужгороді уже вдруге стартував фестиваль «Hungary Fest».

 

На урочистому відкритті генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла зазначив: «Фестиваль «Hungary Fest» в Ужгороді став чудовою традицією, представляє і культурні надбання Угорщини, і гастрономічні. Ми намагалася створити програму, цікаву для всіх вікових категорій наших гостей».

Заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, його заступників, усього депутатського корпусу та виконавчого комітету, подякував організаторам і наголосив: «Щиро сподіваюся, що «Hungary Fest» стане традиційним, а Ужгород – буде прикладом міста, де панує закон, його верховенство, де всі національності можуть реалізувати свої права на найвищому рівні».

У перший день фесту відвідувачів чекає багато музики, танців та культурницьких подій із угорським колоритом.

Заплановані виступи колективів з угорських міст Ніредьгаза та Шарошпатак. Увечері святкування продовжиться в Закарпатській обласній філармонії.

А вже завтра, 27 травня, у рамках «Hungary Fest» заплановано масштабне відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Пройдуть конкурс малюнків «Гунгарікум», численні майстер-класи, вистави, показові виступи, презентація книжок та музичні дитячі виступи.

На фестивалі можна придбати вироби угорських народних умільців та спробувати смакові багатства страв та вин країни-сусідки.

А ще нині ввечері з великого екрану, що на сцені фестивалю, можна буде спостерігати за фіналом футбольної Ліги Чемпіонів.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів