Порошенко: Україну рухає вперед "сила молитви"

Порошенко: Україну рухає вперед "сила молитви"
Президент України Петро Порошенко заявив про важливість «сили молитви» для здійснення реформ в Україні та безвізового режиму з ЄС.

 

«Сила молитви була тоді, коли ми проводили реформи, які рішуче змінювали нашу країну, і теж казали, що це неможливо, тому що за 26 років до того ніхто не міг проводити цих законів», – сказав гарант під час виступу на VII Національному молитовному сніданку, передає Українська правда.

Також Порошенко заявив про вагомість «сили молитви» для безвізового режиму України з ЄС.

За його словами, ключовою позицією України є прощання з Радянським союзом та повернення до «європейської родини».

«Ключова позиція всього українського народу – сказати останнє «прощавай» Радянському союзу і ніколи туди не повертатися, сказати останнє «прощавай» Російській імперії – і ніколи туди не повертатися. Об'єднатися всім і привести велику українську націю назад до Європи, до європейської родини, бо ми звідти і завжди мріяли повернутися туди», – сказав Порошенко.

Президент зауважив, що 5 років тому більшість книг в Україні друкувалися російською мовою, а на телебаченні була лише російська мова.

«5 років тому у нас всі книжки були лише російською мовою, 5 років тому 1,5 тисячі пам'ятників Леніна стояли по всій Україні», – сказав він і додав, що на сьогодні, за словами письменників і публіцистів, стало набагато легше писати і друкувати книги українською.

Порошенко також пообіцяв підписати 31 травня указ про проголошення 10-річчя української мови.

Крім того, президент нагадав про важливість томосу української православної церкви. За його словами, без церкви немає держави, немає нації.

«Церква має бути відділена від держави – але, в першу чергу, від сусідньої держави», – наголосив він.

Зауважимо, що за Конституцією церква відділена від органів держави.

«Вголос»

 

31 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів