Занадто багато тепла: небезпечні ознаки, що організм перегрівся

Занадто багато тепла: небезпечні ознаки, що організм перегрівся
Літо - несе в собі не тільки відпочинок на морі з гарною засмагою, ароматом динь, кавунів і полуниці з малиною, а ще й реальну небезпеку для здоров'я - перегрів на сонці. Далі ознаки.

 

«Ось у відпустці весь день буду лежати на пляжі і нічого не робити», - напевно ви собі плануєте. Але пам'ятайте, корисно те, що в міру.

Тепловий удар у жарку погоду може стати серйозною загрозою для вашого здоров'я.

Три ступені тяжкості перегріву

  • Легка форма. У вас раптово з'явився головний біль із нудотою. Також при легкому перегріванні з'являється посилене серцебиття (у медицині - це називається тахікардія) і дихання стає прискореним.
  • Середня форма. При цьому ступені підвищується температура тіла до 40 градусів, сильно болить голова і все це супроводжується нудотою і сильною блювотою, не виключена непритомність.
  • Важка форма загрожує втратою координації руху, сплутаністю свідомості. У людини, яка отримала такий сильний тепловий удар, може початися марення і найстрашніше - він може впасти в кому.

Хто в групі ризику?

Люди похилого віку і діти

У останніх формування терморегуляції закінчується до 7 років, а ось у літніх - навпаки знижується. І тому діти і люди похилого віку, перебувають у зоні ризику отримати тепловий удар у спеку, так як їх організми погано адаптуються до високих температур повітря.

Люди із захворюваннями серцево-судинної системи і гіпертонією

З такими захворюваннями тривале перебування на сонці взагалі не бажано, тому що при сильній спеці у них виникає ризик крововиливів. При сильному потовиділенні йде велика втрата рідини з організму. І як наслідок: властивості крові змінюються і це може привести до тромбозу.

Люди, які страждають на ожиріння

У людей із надмірною масою тіла при високій температурі повітря йде посилене навантаження на серце і тому отримати, перегрів організму вони ризикують швидше, ніж стрункі.

жінка в басейні

Як уберегтися від палючого сонця і не нашкодити собі?

  • Безсумнівно, перебувати на сонці потрібно, так як утворюється під впливом ультрафіолету на шкірі вітамін D зміцнює імунну систему, покращує настрій і дає заряд бадьорості.
  • Але все ж потрібно не зловживати отриманням сонячних ванн і дотримуватися певних правил, які вам забезпечать захист вашого організму:
  • Якщо ви перебуваєте на сонці, то випивайте якомога більше рідини, але не газованої і тим більше без цукру. Дієтологи кажуть, що мінімальна норма - 30 мл на 1 кг ваги.
  • Обов'язково як дітям, так і дорослим потрібно носити головний убір і одяг світлих тонів.
  • Якщо ви потрапили на пляж у самий пік спеки, то намагайтеся перебувати в тіні. Це допоможе уникнути сонячних опіків і не отримає тепловий удар. А якщо цілеспрямовано йдете на пляж, то найкращий час із 7.00-11.00 і з 15.00-19.00.

 

 

04 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів