«Минай» вдруге поспіль виграє Кубок Закарпаття

«Минай» вдруге поспіль виграє Кубок Закарпаття
Справжнє свято футболу відбулося на фіналі кубка Закарпаття на новому стадіоні в «Минаї». Місцева однойменна команда приймала гостей з Вільхівців. На цей матч зїхалися вболівальники з цілої області. Навіть матчі обласного чемпіонату були перенесені на зручний час, щоб встигнути відвідати цей фінальний двобій за кубок Закарпаття. Та й практично весь управлінський бомонд краю завітав на цю зустріч на чолі з головою ОДА Геннадієм Москалем та трьома народними депутатами, ба більше до Минаю приїхав і володар золотого м’яча 1986 р. Ігор Бєланов та віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. Останній, до слова, ще й проінспектував нову «Минай Арену» й зазначив, що на ній можна проводити матчі другої ліги.

 

Щодо матчу, то клас команд таки різнився відчутно. «Минай» доволі впевнено володів ініціативою, контролював м’яч, підопічні Ігоря Харьковщенко дуже активно  робили атакувальні рейди саме через фланги. Правда, кілька нагод господарі відкритої арени змарнували, але на 38-й хвилині Ігор Вагін таки вразив володіння Віталія Гринишина пострілом з-за меж карного майданчика. Перша половина зустрічі так і завершилася за мінімальної переваги минайців.

А от у другій половині матчу минайці значно ефективніше використали свої моменти. З інтервалом у 6 хвилин три м’ячі вколотили в сітку воріт «Вільхівців» Василь Пиняшко, Яромир Лобода та Роберт Гегедош. А потужну переможну крапку в матчі поставив Владислав Образцов, який в падінні через себе з 11 метрів відправляє м’яч в сітку воріт й робить остаточний  результат цього поєдинку – 5:0.   

Після матчу відбулася процедура нагородження команд та кращих гравців у різних номінаціях.

З рук Ігоря Бєланова призи кращих гравців своїх команд отримали Володимир Товт (ФК «Вільхівці») та Ігор Вагін (ФК «Минай»).Кращим бомбардиром цьогорічного кубку Закарпаття став Роберт Гегедош, який отримав приз з рук народного депутата ВРУ Роберта Горвата.  Вже традиційно нагородили команду-фіналіста, а красень-кубок переможцям вручив голова ОДА Геннадій Москаль.

Після матчу в короткому флеш-інтервю наставник «Минаю» Ігор Харьковщенко зазначив:

- В цілому розділив матч на дві частини. В першому таймі вийшла не зовсім вдала гра для нас, хлопці не виконували настанови, які перед ними були поставлені, довелося їх трохи підбадьорити. За грою в другій половині поєдинку видно, що нам вдалося досягти бажаного.

- Гравці справилися зі своєю роботою, адже впродовж матчу ви провели багато замін?

- Це особливий матч – фінал кубка краю, тож дали можливість пограти всім гравцям, та й результат давав на цю можливість.

- Сьогодні дуже багато історичних подій відбулося на «Минай Арені», сюди приїхав володар золотого м’яча з трофеєм, приїхали відомі футболісти, керівники ФФУ, народні депутати, які враження у вас від цього дійства?

- Сьогодні ми грали на чудовому стадіоні. Дякую всім, які брали участь у будівництві та фінансування цього масштабного проекту – це красива арена, а буде ще краще. З нашого боку хочемо запросити вболівальників приходити на цей стадіон. В свою чергу ми будемо старатися порадувати їх своєю грою.

- Вже за тиждень ваші підопічні гратимуть в чвертьфіналі аматорської ліги України проти «Таврія-Скіф» (с.Роздол, Запорізька область). Як готуєтеся до цього непростого поєдинку?

- Ми готуємося на кожен матч незалежно від статусу суперника – чи це матч другої ліги, або ж поєдинок чемпіонату області. Ми виходимо на поле з єдиною метою – перемогти, так само буде і в майбутньому протистоянні.

Технічні дані

Арбітр – Михайло Митровський

Асистенти – Ігор Гарлач, Сергій Наскалов

4-й арбітр – Валерій Шкура

Спостерігач арбітражу – Буковецький Р.Й.

Делегат – Кочетов В.І.

с. Минай, стадіон «Минай-арена», глядачів 2100

 ФК «Минай» - ФК «Вільхівці» 5:0 (1:0)

 Голи: Вагін, 38, Пиняшко, 50, Лобода, 54, Гегедош, 56, Образцов, 89.

Минай: Андрій Попович (Владислав Сидоренко, Василь Беца, Олег Допілка, Максим Минайленко, Роберт Смокоровський (Стефан Федак, 63)– Ігор Вагін (Владислав Образцов, 75), Яромир Лобода (Олексій Шпак, 65) Владислав Микуляк, Василь Пиняшко, Михайло Кополовець (Іван Капустей, 83) - Роберт Гегедош (Едуард Дзьоба, 71)

Тренер – Ігор Харьковщенко.

Вільхівці: Віталій Гринишин, Володимир Товт, Володимир Попадинець, Михайло Матяш (Владислав Андрусь, 37 (Василь Балог, 62)), Едуард Нергеш, Михайло Крьока, Віктор Жоффчак (Євген Келеманик, 76), Юрій Мандич (Іван Скунзяк, 52) Артур Апіян (Михайло Міговк, 67), Іван Куцин, Василь Габор (Павло Волонтир, 73).

Тренер – Юрій Бучок.

Попередження: Микуляк, Минайленко, Лобода – Мандич, Товт

Семен МИХАЙЛИК

 

10 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів