Сусідство з міні-ГЕС: що насправді думають громади на Тячівщині

Сусідство з міні-ГЕС: що насправді думають громади на Тячівщині
В останній час тема гідроенергетики на Закарпатті набула чималого розголосу. Однак у більшій мірі дискусія навколо будівництва в області міні-ГЕС не має фахової оцінки, і часто асоціюється з абсолютно абсурдними і безпідставними звинуваченнями, не рідко має політичне підґрунтя, але дискредитує не тільки конкретних опонентів, але поняття малої гідроенергетики вцілому.

 

Так нещодавно на одному з місцевих інтернет-сайтів опубліковано інформацію про те, що громада села Руська Мокра невдоволена інвестором, який побудував у селі міні-ГЕС. У тексті автор навів текстовий коментар одного з мешканців села, а вінцем публікації став разючий заголовок, що не відповідає дійсності, ба більше суперечить самому тексту публікації. Спілкування з мешканцями села розвіяло будь-які сумніви - інформація, викладена у статті, не відповідає дійсності.

Також у Мережі опублікували й скандальну інформацію про начебто причетність інвестора до руйнування мосту у селі Красна. Очільниця громади обурена недостовірною інформацією – на власній сторінці у Фейсбуці голова села Мар’яна Носа спростувала вигадки зацікавлених осіб.

На переконання представників громад, спеціалістів та фахівців у цій сфері, безумовно впровадження будь-яких гідроенергетичних проектів повинно здійснюватися з додержанням культури будівництва таких об’єктів, врахування світового досвіду та збереження довкілля тому контроль і дискусія у цьому напрямку повинні мати місце. Але дискусія адекватна і фахова, що ґрунтується на фактах та дослідженнях, а не на домислах зацікавлених осіб.

Усі подробиці справи з'ясовували журналісти - деталі на ВІДЕО:

rener.com.ua

 

14 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів