"Щасливі діти" проведуть ужгородським чиновникам та бізнесменам екозаняття

"Щасливі діти" проведуть ужгородським чиновникам та бізнесменам екозаняття
Щохвилини у світі використовується 10 млн пластикових пакетів, — такі дані нещодавно оприлюднила ООН. А площа сміттєзвалищ самої тільки України удвічі перевищує площу Закарпатської області. Використання поліетиленових пакетів, часто надмірне і необгрунтоване, уже призводить до катастрофічних наслідків. Але, як стверджують активісти громадської організації «Щасливі діти», крок за кроком цю проблему можна вирішувати.

 

Наприклад, уже завтра, 19 червня, у міській раді відбудеться круглий стіл “Взаємодія влади, бізнесу та громадського сектору для подолання проблеми засилля поліетилену”, ініційований  ГО «Щасливі діти».

Активісти прагнуть зібрати разом представників місцевої влади, великих торгівельних мереж, громадськості та засобів масової інформації. Під час круглого столувони окреслять проблему із засиллям поліетилену в Ужгороді та краї загалом, провівши екозаняття. «Досвід проведених екозаходів за останні 2 роки показав, що найкраще люди сприймають інформацію, коли їм показуєш проблему у картинках і цифрах, які підтверджуєш фактами. Тому й основна мета завтрашнього заходу – зачепити за живе, достукатися до свідомості, змусити замислитися тих, хто дійсно може впливати на ситуацію. Дуже сподіваємося, що запрошені представники усвідомлять важливість ініціативи і активно долучаться», — зазначила керівник ГО «Щасливі діти» Ольга Павлова.

На зустріч запрошено представників супермаркетів «Вопак», «Дастор», «Сільпо», «Велмарт», «Епіцентр», «Нова лінія». Однак, усі, хто має стосунок до торгівлі, запрошуються до завтрашнього обговорення.

“Понад 40 країн світу вже зробили свідомий вибір на користь збереження довкілля і ввели заборону або бодай обмеження на використання та продаж поліетиленових пакетів. В Україні наразі таких механізмів не існує. Однак, Ужгород має нагоду довести, що дійсно є містом європейського зразка. І що тут проживають люди, яким не байдуже: починаючи від звичайних громадян, закінчуючи представниками бізнесу та влади. Наше місто має стати прикладом для всієї країни стосовно вирішення проблеми засилля поліетилену, а відтак — глобального забруднення регіону та планети вцілому”, — пояснила співзасновниця ГО “Щасливі діти” Людмила Сюзева.

Робота у напрямку боротьби із засиллям поліетилену передбачає, за словами активістів, ряд векторів. Зокрема, окрім екопросвітницьких заходів та співпраці з місцевим бізнесом, необхідні конкретні кроки на місцевому та державному рівнях. Активісти попросили доручити відповідній комісії підготувати проект рішення про ініціативу щодо заборони використання та продажу поліетиленових пакетів у місті Ужгород, винести дане питання на сесію і, у разі схвалення депутатами, подати звернення до Верховної Ради стосовно необхідності прийняття закону про  заборону використання та продажу поліетиленових пакетів.

Нагадаємо, нещодавно громадська організація “Щасливі діти” презентувала соціальний відеоролик про шкоду поліетиленових пакетів для довкілля. Переглянути відео можна за прямим посиланням https://youtu.be/reNl3T-STc0. А більш детально ознайомитися із проблематикою можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=QQ1t7GhxQ8U&t=2s

Круглий стіл відбудеться 19 червня 2018 року о 14:00 у малому залі міськради (3 поверх). 

Прес-служба ГО “Щасливі діти”

 

18 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів