Літо – час для відкриттів! В Ужгороді започаткували щоденні майстер-класи для малечі

Літо – час для відкриттів! В Ужгороді започаткували щоденні майстер-класи для малечі
В Ужгороді започаткували цікаву та пізнавальну ініціативу щоденних майстер-класів для дітей. Так в одному з магазинів рукоділля вирішили урізноманітнити літні канікули для малечі.

 

«Ідея народилася буквально вчора. У нас є все необхідне для навчання діток, і ми уміємо це робити. Тому вирішили, а чому б не запропонувати ужгородцям розширити корисні і цікаві навички їхніх діток. Зараз час канікул, але не всі поїхали на відпочинок. Думаємо, що наша ініціативна чудово доповнить літнє дозвілля у місті», – розповіла власниця магазину пані Вікторія.

Сьогодні під керівництвом і наглядом ужгородської майстрині Альони Булини діти варили мило. Наприклад, 10-річна Аріна вирішила виготовити мило у формі троянди із ароматом кокосу і ванілі.

«Спочатку ми підготували основу для мила, розплавили її у мікрохвильовці. Далі я визначилася із кольорами і ароматом. Вирішила, що це буде блакитно-рожева троянда. З ароматів персика, полуниці, обліпихи, дюшесу, кокосу і ванілі обрала останні два. Щоб мило було не лише ароматне і гарне, але й корисне, додала у суміш масло макадамії та ще масла для догляду за шкірою. Вирішила, що моє мильце має бути матовим, то до основних кольорів додала ще спеціальний білий барвник. Потім дві частини суміші різних кольорів залила у спеціальну форму, і за 40-50 хвилин я отримаю мило, виготовлене власноруч», – розповіла про захопливий процес Аріна.

Дійсно, протягом години можна отримати корисний і гарний продукт – мило ручної роботи із якісних інгредієнтів, які майстриня закуповує за кордоном.

«Це лише один із варіантів майстер-класів. Завтра, наприклад, ми виготовлятимемо із дітьми ароматні саше у вигляді текстильних сердечок. А післязавтра розмальовуватимемо у техніці декупаж дерев′яні фігурки», – зазначила Альона Булина.

Як виявилося, дитячі майстер-класи у Гірчичному Зерні не лише пізнавальні, але й смачні, адже учасників пригощають соком і смачним печивом. Вартість участі 100-160 гривень, а це – 2 години роботи у майстерні з усіма необхідними витратними матеріалами.

Отож, аби літо запам′яталося не лише спекою, але й корисними і цікавими заходами, щоденно з 13.00 до 15.00 маємо можливість долучитися до нових знань, навичок та умінь. На щастя, Ужгород багатий талановитими майстрами, які з радістю навчать охочих творити красу.

Катерина Ірха для uzhgorod.net.ua

 

21 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів