Може цифрове піаніно замінити акустичний інструмент

Може цифрове піаніно замінити акустичний інструмент
Коли на ринку музичних інструментів з'явилися перші цифрові клавішні, багато експертів прогнозували, що вони дуже швидко витіснять традиційні акустичні піаніно. Незважаючи на величезну популярність перше, на даний момент цього не сталося. Однак за умови подальшого розвитку технологій і вдосконалення функцій інструменту, зниження його вартості і підвищення надійності цифра витіснить акустику, як колись перші фортепіано витіснили старовинні клавесини та клавікорди.

 

Цифрові піаніно, представлені в інтернет-магазині Музлайн, мають опціями і властивостями, максимально близькими до опцій і функцій акустичних інструментів:

  • клавіатурою з реалістичною молоточкової механікою;
  • акустично оптимізований корпус, що створює ефект природного резонансу;
  • натуральним динамічним звучанням, збагаченим гармоніками і резонансами струн, корпусу, педалей, реалізованими цифровими засобами;
  • досконалою системою педалі сустейна і демпфування.

Існує кілька різновидів конструкцій корпусів піаніно:

  • умовно безкорпусні (робочий модуль, клавіатура і акустична система поміщені в компактний металевий короб, що виконує захисну функцію);
  • розбірні (основний модуль з клавіатурою від'єднується від дерев'яної стійки);
  • полнокорпусные (корпус імітує класичний дизайн європейського акустичного піаніно).

Останній варіант характерний для інструментів високого класу, професійних концертних моделей, розрахованих на сценічне виконавство і студійну роботу.

Акустика чи цифра?

Цифрові піаніно останнього покоління - високопродуктивні і досконалі музичні інструменти, які, проте, мають ряд обмежень, які стосуються краси, виразності та унікальність звучання. Так чи інакше, всі цифрові інструменти звучать ідентично, хоча і володіють широким набором інструментів для маніпуляцій зі звуком. Кожне акустичне піаніно має власний неповторний голос і забарвлення тембру, як найважливіші якості, за які цінується конкретна модель. Саме унікальність звучання - те, чого цифровим інструментів поки ще належить досягти, і поки цього не відбудеться, акустичні піаніно будуть користуватися популярністю і любов'ю музикантів. Тим паче на даний момент цифра тільки входить в наш світ як популярний і технологічний музикальний інструмент. Поки нове покоління не підросте та не буде використовувати цей інструмент, ми ще будемо чути яскраву музику від акустики!

 

22 червня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів