Закарпатцям "світить" побачити найдовше місячне затемнення сторіччя

Закарпатцям "світить" побачити найдовше місячне затемнення сторіччя
Фаза повного затемнення триватиме 1 годину 43 хвилини

 

У ніч на 28 липня закарпатці разом з усіма  українцями зможуть спостерігати в небі місячне затемнення. Приготуйтесь, адже воно стане найдовшим у XXI столітті.

Фаза повного затемнення триватиме 1 годину 43 хвилини. Протягом трьох годин і 55 хвилин можна буде дивитись на часткове затемнення, передає EarthSky.

Як повідомили астрономи, видовище почнеться о 21:24 за київським часом. В 22:30 місяць повністю увійде в тінь Землі і стане червоним. Пік затемнення відбудеться 23:22, а в 00:13 воно завершиться.

Також наголошується, що цей повний місяць стане “найменшим” (через те, що він буде знаходитися в самій віддаленій точці по відношенню до Землі), але в той же час, найдовшим, оскільки через маленький розмір вона буде довше проходити через тінь Землі.

З’явилась інформація, що в ніч з 27 на 28 липня відбудеться затемнення, яке триватиме одну годину і 43 хвилин. Ця цифра вказує на те, що подія протримається на 40 хвилин більше, ніж супермісяць 31 січня. Про це повідомляють ЗМІ.

Під час цього затемнення Місяць отримає відтінок від темно-червоного до оранжевого. Це подія не залишиться непоміченим. Навіть якщо ми не побачимо його в небі, ми всі відчуємо його ефект.

Затемнення буде тривати так довго, тому що Місяць пройде через саму темну область земної тіні, відому як Umbra, яка також дасть супутнику нашої планети червонуватий блиск “Кривавої Місяця”.

В 22.30 Місяць повністю зайде в тінь землі і стане червоним. Пік затемнення відбудеться в 23.22, а в 00.13 затемнення завершиться. Вчені додали, що затемнення закінчиться приблизно о 00 годин 20 хвилин.

За матеріалами Перший.сom.ua

 

07 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів