Понад 200 млн. грн. податків сплатили у 2018 році закарпатські лісівники

Понад 200 млн. грн. податків сплатили у 2018 році закарпатські лісівники
Закарпатські лісівники сплатили протягом півроку 213, 5 млн. грн. податків

 

За останні 6 місяців державні лісогосподарські підприємства, що належать до сфери управління Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства сплатили 173,2 млн. гривень податків, що на 36,6 % більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

З них до державного бюджету сплачено 123,5 млн. гривень, до місцевого - 49,7 млн. гривень. Найбільше питому вагу в сумі сплачених податків та зборів становить податок на додану вартість - 43,6 %, рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів - 20 % (34,6 млн. гривень), податок на доходи фізичних осіб - 19,8 % (33,9 млн. гривень), частина чистого прибутку 11,8 % (20,5 млн. гривень).

Найбільша сума податків та зборів до бюджетів усіх рівнів сплачена підприємствами управління ДП «Брустурянське ЛМГ» - 20,5 млн. гривеньДП «Рахівське ЛДГ» - 18,9 млн. гривеньДП «Мокрянське ЛМГ» - 16,3 млн. гривень та ДП «Ясінянське ЛМГ» - 15,1 млн. гривень.

Головний бухгалтер Закарпатського ОУЛМГ Тетяна Гетманенко каже, що крім податків підприємствами управління за звітний період сплачено єдиного соціального внеску - 40,3 млн. гривень, що на 27 % більше, ніж за 2017 рік. Разом сплачено податків до бюджетів усіх рівнів та единого соціального внеску - 213, 5 млн. гривень.

Начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга наголошує, що державні лісогосподарські підприємства є одними із найбільш вагомих наповнювачів державного та місцевих бюджетів області. Підприємства забезпечують сталий соціально-економічний розвиток області, надають робочі місця, забезпечують достойну заробітну плату та соціальний захист своїх працівників.

«Нині на підприємствах працює понад 3000 штатних працівників. Закарпатські держлісгоспи дбають про своїх працівників, покращуючи умови праці, і як результат – збільшуючи продуктивність та ефективність роботи. Розвиваючись, підприємства працюють на добробут Закарпаття та України вцілому. Державні лісогосподарські підприємства є основними джерелами постачання сировини для роботи деревообробних підприємств Закарпаття, адже реалізована деревина поставляється місцевим споживачам. Це суттєво сприяє розвитку деревообробної галузі на території краю і створенню нових робочих місць», - резюмував Валерій Іванович.

За матеріалами Прес-служби Закарпатського ОУЛМГ

 

09 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів