Кіно під зорями: три дні в Ужгороді – фестиваль документальних фільмів

Кіно під зорями: три дні в Ужгороді – фестиваль документальних фільмів
Із 27 по 29 липня фестиваль документальних фільмів Lampa.doc вперше гостюватиме в обласному центрі Закарпаття. Три дні усім охочим показуватимуть хорошу документалістику на площі Євгена Фенцика. Початок показів о 21:00.

 

Фестиваль проходить вже втретє. Lampa.doc цьогоріч відбувається за підтримки програми Culture Bridges, що здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу, Інституту Адама Міцкевича (Варшава), Державного агентства України з питань кіно. Захід проходить за сприяння Ужгородської міської ради.

За інформацією організаторів, щороку географія Lampa.doc розширюється. Так, 2018-го він охопить вже 9 міст України. Фестивальний тур довжиною у 3 місяці післястарту у Запоріжжі 15 червня вже відвідав Бердянськ, Краматорськ та Червоноград. Окрім того, покази українського та польського кіно відбулися у Варшаві. Нарешті дісталися і на Закарпаття, де Lampa.doc гоститиме вперше.

Протягом трьох вечорів просто неба можна буде дивитись цікаву документалістику. Добірка Lampa.doc складається з 12 фільмів виробництва України і Польщі. Кіногеографія розширилась роботою молодого режисера гватемальського походження з Росії. За традицією, усі вибрані фільми є учасниками та переможцями національних і міжнародних кінофестивалів. Також можна буде побачити молоде українське кіно, зроблене в майстернях документальних фільмів фестивалю 86, INDIE LAB та майстерні Сергія Буковського.

Цьогорічна кінопрограма фестивалю тематично спрямована на побудову діалогу між поколіннями та сімейні стосунки. Так, зокрема, презентує тему фільм-переможець Одеського міжнародного кінофестивалю «Головна роль» про видатну українську акторку Ніну Антонову, знятий її сином – одним з найкращих українських документалістів сьогодення Сергієм Буковським.

У програмі як завжди є кіно із гумором, до такого належить ліричний «Щоденник подорожі» метра польського документального кіно Пьотра Сташіка та іронічний погляд на свою родину «Кіно для Карлоса» від Ренато Боррайо Серрано, представника школи Марини Разбєжкіної (Москва). А ще буде кіно про дитинство та літо, каучсерфінг, будівництво болідів і багато іншого.

Усі заходи фестивалю Lampa.doc відкриті для широкого загалу та є безкоштовними.

Програма фестивалю:

ДЕНЬ 1. 27 ЛИПНЯ

ПОКАЗИ / початок о 21:00

Діорама / реж. Зоя Лактіонова, Тетяна Корнєєва, Україна, 2018, 11 хв.

Головна  Роль / реж. Сергій Буковський, Україна, 2016, 63 хв.

Чужинець на моїй канапі / реж. Гжегож  Бжозовський, Польща, 2017, 53 хв.

Відвідини  / реж. Матей Бобрік, Польща, 2013, 11 хв.

Тривалість показу: 2 год. 18 хв.

ДЕНЬ 2. 28 ЛИПНЯ

ПОКАЗИ / початок о 21:00

Полонез / реж. Агнєшка Елбановська, Польща, 2016, 16 хв.

Явних проявів немає / реж. Аліна Горлова, Україна, 2017, 64 хв.

Кіно для Карлоса / реж. Ренато Боррайо Серрано, Росія, 2017, 31 хв.

Шматочок літа / реж. Марта Мінорович, Польща, 2010, 24 хв. 

Тривалість показу: 2 год. 15 хв.

ДЕНЬ 3. 29 ЛИПНЯ

ПОКАЗИ / початок о 21:00

На Великдень / реж. Світлана Григоренко, Україна, 2015, 14 хв.

Свій голос / реж. Сергій Маслобойщиков, Україна, 2016, 77 хв.  

Від Колеса / реж. Андрій Дзюня, Україна, 2017, 15 хв.

Щоденник подорожі  / реж. Пьотр Сташік, Польща, 2013, 51 хв.

Тривалість показу: 2 год. 37 хв.

 

25 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів