Іванна Хом’як, Перечин (Закарпаття): "Найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти"

Іванна Хом’як, Перечин (Закарпаття): "Найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти"
Напередодні, 21 серпня, в Перечинській районній філії Закарпатського обласного центру зайнятості пройшло чергове засідання жіночого клубу "Розрада" на тему "Попередження насильства в сім'ї. Профілактика домашнього насильства», за участі соціальних партнерів Перечинського бюро правової допомоги та адміністрації Пункту тимчасового розміщення біженців в Закарпатській області, МФЗНС "Регіон Карпат" NEEKA.

 

«Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти, для яких ситуації насильства в сім’ї є надзвичайно психотравматичними та мають серйозні наслідки як для соматичного, так і для психічного здоров’я», - зазначила представник Перечинського бюро правової допомоги Іванна Хом’як.

Менеджер проекту «Регіон Карпат» NEEKA Надія Замураєва наголосила, що домашнє насильство спричиняє глибокі наслідки: воно не лише стає причиною страждань жертви, а й впливає на стабільність і безпеку сімей, може негативно позначитися на економічному добробуті громадян через зниження продуктивності праці та збільшення витрат на медичну й соціальну допомогу.

Запрошені члени клубу переглянули відеоролики відповідної тематики, які надали партнери МФЗНС "Регіон Карпат" "NEEKA". Члени клубу висловили вдячність за отриману актуальну інформацію.

Джерело: Закарпатський обласний центр зайнятості

 

22 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів