Ініціативна група жителів закарпатських Шаян "ЗА" оголошення села курортом

Ініціативна група жителів закарпатських Шаян "ЗА" оголошення села курортом
Напередодні святкування 27-ї річниці Незалежності України у відомому селі Шаян Хустського району відбулось засідання за круглим столом з питань оголошення природної території Шаян курортною.

 

Директор департаменту покроково розповів присутнім алгоритм оголошення  природної території курортом, а відповідні структурні підрозділи облдержадміністрації, зокрема представники управлінь містобудування, лісництва, здоров’я та департаменту екології, кожен зі своєї сторони, розповіли учасникам тонкощі процедури надання статусу курортної території місцевого та державного значення.

Ініціативна група с. Шаян, котра не перший день лобіює це питання, отримала консультацію щодо підготовки клопотання, а сільська рада відповідно до законодавства України повинна провести обговорення містобудівної документації, підготувати ПКД по ряду інфраструктурних проектів та шукати кошти на їх реалізацію. Під час жвавого обговорення, учасники підняли нагальні проблемні питання громади, які потребують першочергового вирішення та конструктивного діалогу.

У разі вияву бажання та підготовки необхідної документації, управління туризму та курортів у межах компетенції готове надати фаховий супровід щодо оголошення території курортною у відповідності до Закону України «Про курорти».

Джерело: ЗакТур

 

25 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів