Нелегальна вирубка на Закарпатті сягає майже 20 млн грн на рік

Нелегальна вирубка на Закарпатті сягає майже 20 млн грн на рік
Відвантаження деревини без біркування, масова вирубка здорових дерев, проблеми з технікою безпеки – під час рейду закарпатськими лісами знімальна група «СтопКору» не зустріла жодної ділянки, на якій не було бодай одного порушення. З усіма виявленими фактами журналісти «Стоп Корупції» вирушили до керівництва Свалявського лісгоспу.

 

Директор підприємства Олександр Дуфінець раптом пішов у відпустку, тому знімальна група намагалась поспілкуватись з головним лісничим, але і той такій увазі явно не зрадів: «Ви чого не прийшли для начала у лісгосп або повідомили, що ви будете там, і я би підготувався: були би стовбці, всьо би було», – пише stopcor.org.

Зазначимо, що незаконні рубки тут фіксували і представники міжнародної організації фонду дикої природи. «Вирубка була біля 5 га і багато тут є різних підозр про лісопорушення, серед них такі, як зберігання паливно-мастильних матеріалів з порушенням правил сертифікації і заготівлі продукції, трелювання деревини транспортними засобами, що спричиняють ерозію грунту. Якщо говорити мовою цифр, то біля двох тисяч метрів квадратних виявлено підозр на те, що вирубано більше лісу, ніж дозволено», - стверджує спеціаліст з питань лісового господарства Дмитро Карабчук.

Наш інсайдер заявляє, що рубають тут 50% лісу від загальної річної заготівлі – незаконно. А це 40 тисяч кубів лісу на рік, тобто щонайменше 18,5 млн грн. Таке варварське поводження з лісами призводить не тільки до облисіння Карпат, а й породжує корупцію та незаконно збагачує керівництво лісгоспу.

Подробиці власного розслідування – в ексклюзивному відеосюжеті:

 

28 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів