Фінансування видатків на виплати за пільговий проїзд автобусними маршрутами Ужгорода розглянуть на сесії міськради

Фінансування видатків на виплати за пільговий проїзд автобусними маршрутами Ужгорода розглянуть на сесії міськради
Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород на 2019 рік підтримали сьогодні на черговому засіданні виконкому міської ради.

 

Як ідеться у проекті рішення, починаючи із 2016 року, при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не передбачені.

Крім того, Кабінетом Міністрів України прийнято нормативно-правові акти, за якими рішення про монетизацію пільгового проїзду вноситься на розгляд відповідної місцевої ради. Оскільки наразі міською радою не прийнято рішення про запровадження монетизації пільгового проїзду в Ужгороді, питання потребує врегулювання, бо мешканці міста фактично будуть позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники понесуть фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

На реалізацію програми передбачено 32 млн. грн., питання повинні ще внести на розгляд сесії Ужгородської міської ради.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

12 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів