Вихованці-лижники тренера-закарпатця дістали вагомий досвід

Вихованці-лижники тренера-закарпатця дістали вагомий досвід
30-31 серпня на відомому новозеландському гірськолижному курорті Кардрона відбувся молодіжний чемпіонат та кубок світу з фрістайлу в дисципліні слоупстайл , де під керівництвом тренера нашого земляка – мукачівця Станіслава Кравчука взяли участь троє українських спортсменів.

 

Хоч результати й не вражаючі, проте варті уваги, зважаючи на те, що це були перші офіційні старти наших фристайлістів у цій дисципліні.

У змаганнях юнаків на чемпіонаті світу Данило Степанюк став 33-м, а його партнер по команді Орест Коваленко 44-м. Найкращим тут став шведський атлет Олівер Магнусон.

Значно краще від хлопців виступила наша Катерина Коцар, яка в підсумку стала тринадцятою, а чемпіонкою стала естонка Келлі Сільдару.

У короткому флеш-інтерв’ю тренер збірної Станіслав Кравчук зазначив:

– Конкуренція була дуже серйозна, до Нової Зелландії приїхали найсильніші спортсмени, які паралельно виступали на чемпіонаті та кубку світу. Далося взнаки й хвилювання, гадаю, що саме психологічний стан спортсменів відбився на їх результаті. Тим не менш, добре, що мої підопічні отримали перший досвід виступів на високому рівні, спробували себе на новій трасі, нових трамплінах. Відмічу, що рівень змагань значно вищий, ніж європейський, адже якщо К.Коцар на чемпіонаті Європи була другою, то тут здобула лише тринадцяту сходинку. Нам є над чим працювати, але нині головним вважаю матеріально-технічну складову, необхідно всім відповідальним органам створити умови для розвитку цього виду спорту в Україні.

– Чим вразила Нова Зелландія, адже це інший континент?

– Дуже гарна природа, ландшафт. Але дуже виснажливий переліт, більше доби провели в небі, а загалом упродовж трьох діб у нас зайняла дорога.

– До яких наступних змагань готуватимеш наших фристайлістів та які завдання ставиш перед ними?

– Продовжимо готуватися до чемпіонату Європи та чемпіонату світу, який пройде в Солт-Лейк-Сіті (США) в лютому наступного року. А щодо завданяЮ то найперше, слід набратися досвіду, адже цей вид спорту лише починає своє становлення в Україні

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

 

13 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів