Нардеп від Закарпаття про перспективи проекту збереження екосистеми річки Тиса на прикордонних територіях

Нардеп від Закарпаття про перспективи проекту збереження екосистеми річки Тиса на прикордонних територіях
У рамках ратифікованої сьогодні, 19 вересня, Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми, Закарпаття разом з іншими областями України, що входять до Дунайського регіону, зможе реалізовувати проекти транскордонної співпраці за кошти ЄС.

 

«Чудові новини, друзі. Сьогодні парламент ратифікував Угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми, в рамках якої українські партнери зможуть отримати 5 мільйонів євро на безоплатній основі для фінансування своїх проектів. І це - безперечна #перемога. У тому числі і для Закарпаття», - повідомив народний депутат Роберт Горват.

Вказав нардеп і на один із таких проектів, котрий може реалізовуватися в рамках даної угоди саме в Закарпатській області. 

«Уже близько року ми разом із Регіональною асоціацією органів місцевого самоврядування «Закарпаття – за чисте довкілля» працюємо над можливістю реалізувати проект збереження екосистеми річки Тиса на прикордонних територіях. І завдяки сьогоднішній ратифікації втілення цього амбітного плану у життя стало близьким як ніколи. Детальніше про це розповім зовсім скоро», - повідомив Роберт Горват.

Окрім того, парламентар пояснив, які саме можливості відкриває Дунайська транснаціональна програма для українських регіонів.

«Мова про десятки проектів у рамках транскордонної співпраці. Проектів абсолютно різного спрямування: інфраструктурних, соціальних, культурних тощо. Це і налагодження тісніших зв’язків із нашими закордонними сусідами, і робота над вирішення екологічних проблем, і відкриття ринків для іноземних інвесторів. Цей перелік можна продовжувати. Головне ж, що місцеві громади матимуть прямий доступ до коштів, виділених ЄС. Без посередників та корупційних ризиків. Із безпосереднім використанням грошей на ті питання, які вважають пріоритетними саме на місцях».

Прес-служба народного депутата України Роберта Горвата

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів