Закарпатці шоковані: тарифи на електроенергію хочуть підвищити удвічі?

Закарпатці шоковані: тарифи на електроенергію хочуть підвищити удвічі?
Тариф для населення в нашій державі покриває тільки 50% вартості електроенергії, тому його необхідно підвищувати.

 

Відповідну заяву члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Коваленка оприлюднив "Укрінформ".

"Болючим питанням нового ринку (електроенергії - ред.) є перехресне субсидіювання. На сьогодні 50% вартості електричної енергії відшкодовується споживачами. Це дуже низький рівень. На мій погляд, це питання може бути вирішене лише одним шляхом: одночасне прийняття рішення про підвищення тарифу для населення і запровадження дієвої системи субсидій для незахищених верств населення", - сказав Коваленко.

Такі заяви вже викликали хвилювання серед населення. Зокрема, опитані закарпатці вважають, що й так занадто багато платять за комунальні послуги, куди більше? 

Ужгородка Марія Келемен: "І газ підвищать, і електрику, то за що ми будемо  жити? Доведуть до того, що люди взагалі не будуть за комуналку платити".

Жителька Миная Анна Фекете: "Уся моя пенсія йде на оплату комунальних послуг. За чоловікові гроші живемо. Я не зможу більше платити, хай роблять, що хочуть".

Від редакції: хочемо наголосити, що заява Коваленка - це не офіційна заява НКРЕКП, а тільки його особиста думка. Тому наразі, очевидно, поки хвилюватися не варто. 

uzhgorod.net.ua

 

20 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів