Грип та ГРВІ вже атакують: до яких вірусів треба готуватися закарпатцям?

Грип та ГРВІ вже атакують: до яких вірусів треба готуватися закарпатцям?
Осінь ще тільки почалася, а в закарпатських школах уже бракує дітей - хворіють. Чого чекати далі? До чого готуватися?

 

Численні пацієнти приходять цими днями до дільничних лікарів - закарпатці масово скаржаться на нежить, першінн в горлі та загальну слабкість організму. У дітей нерідко може спостерігатися навіть незначне піжвищення температури - в межах 37-38 градусів, іноді, щоправда, й до 40.

В Ужгороді, приміром, поліклініки вже приймають численних пацієнтів. Лікарі посять батьків більше слідкувати за дітьми: ранки та вечори вже холодні, а після літнього тепла малюки все ніяк не звикнуть до того, що слід накидувати курточки з першим похолоданням.  

Щодо того, який саме вірус уже циркулює - поки невідомо: моніторинг рипу та вірусів починається традиційно з жовтня.

Проте нехтувати лікуванням не варто: ужгородські медики кажуть, що та недуга, яка вже зараз циркулює, часто опускається на бронхи, тож після слабкого нездужання нерідко приходить доволі сильний запальний процес.  

Чого ж чекати далі?

У новому епідсезоні в Україні прогнозують три штами вірусу грипу: Мічіган, Сінгапур, Колорадо. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України. «Епідсезон захворюваності на грип розпочнеться з жовтня 2018 року і триватиме до травня 2019 року. Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірусами, які ймовірно будуть циркулювати в Україні у новому епідсезоні, є: вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09; вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2); вірус, подібний B/Colorado/06/2017», - йдеться у повідомленні.

Лікарі рекомендують робити вакцинацію від грипу, бо на лікування грипу чи ГРВІ ви можете витратити ,від 400 до 2500 грн у залежності від тяжкості захворювання, то вартість однієї дози вакцини, що захищає від грипу упродовж усього сезону, складає близько 200 грн. Вакцини ж наразі поки ще не затверджені, за попередньою інформацією, тож повідомимо про них додатково.

uzhgorod.net.ua

 

21 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів