Ужгородський скансен знову дивує та радує своїх гостей!

Ужгородський скансен знову дивує та радує своїх гостей!
Раз по раз даруючи своїм відвідувачам купу цікавинок!

 

Починаючи з березня, кожної третьої суботи в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту працюють майстер-класи ковальського ремесла від «Вільної кузні». З травня до ковалів приєднуються презентації та дегустації закарпатських екологічно чистих продуктів від екомарки «Смак Українських Карпат». Впродовж літа відвідувачі музею мали змогу скуштувати сири, ковбаси, равлики, вина, крафтове пиво.

 Минулої суботи, 22 вересня, в ужгородському скансені презентував свої екопродукти Дегустаційний зал леквару з с. Ботар Виноградівського району. Усі поціновувачі народної кухні мали змогу дегустувати повидла з полуниці, яблук, терену та горобини. Відвідувачам пропонували соки і настоянки на домашній горілці. Поряд з корчмою та дегустацією працювала кузня. Спеціально для дегустації леквару ковалі виготовили металеву ложку. До цього процесу мали змогу долучитись всі бажаючі. Колориту атмосфері народних традицій додала майстриня-кераміст Ольга Гал з Виноградова, яка для відвідувачів різних вікових категорій проводила майстер-класи з ліплення глиною.

Дегустації та майстер-класи від ковалів відбуватимуться у скансені й надалі, традиційно – третьої суботи кожного місяця. А наразі радо повідомляємо, що 30 вересня на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту відбудеться відразу дві події: «День народної кухні» та «День Другета». Готуючи заходи, їх організатори вирішили об’єднати зусилля.

Розпочнеться дійство о 14 годині. Буде презентовано гастрономічні принади словацької, угорської та румунської кухні саме по-закарпатськи. А ще  відвідувачі музею зможуть скуштувати середньовічні лицарські страви. Атмосферу середньовіччя створять також учасники «Дня Другета», які покажуть тодішні танці і показові бої рицарів.  

Цього ж дня на території музею працюватиме «Вільна кузня», де кожен охочий зможе постріляти з лука. Малеча матиме змогу взяти участь у боях із пом’якшеним спорядженням. Відбудеться також реконструкція історичних подій – бою між дворянами і повсталими селянами під стінами замку.

Щиро запрошуємо всіх бажаючих зануритись в традиції народної кухні та атмосфери середньовіччя.

Прес-служба Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

 

26 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів