Благородний Трамінер і вишуканий Розе з сорту винограду Піно Нуар – такі вина виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка

Благородний Трамінер і вишуканий Розе з сорту винограду Піно Нуар – такі вина виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка
Сьогодні на виноградниках прекрасного теруару - Малої Гори, що поблизу Берегова - музикант і культурний діяч розповів, як прийшов до ідеї стати виноробом. А шлях цей проходив від нерозуміння вина, потім через досвід у Франції, врешті закоханість у виноробну культуру й аж до вподобання Закарпаття як краю з найкращими умовами для виготовлення сонячного напою.

 

Скрипка готує лімітовану серію вина (усього по 5 тисяч пляшок кожного виду) під назвою «Країна мрій». Пан Олег певен, що Закарпаття – особлива чудова частинка нашої омріяної країни: дуже цікава, колоритна і перспективна, – пише у соцмережі Фейсбук Алла Хаятова.

Музикант сам контролює збір винограду (тут він селективний, тобто, автор вина визначає конкретні грона, які стануть вином) та має стосунок до всього технологічного процесу, хоча ним, звісно, здебільшого опікуються фахівці – технологи-винороби компанії. Лімітована серія напою виготовляється у новий для виноробні спосіб – із застосуванням особливої рідкісної раси французьких виноградних дріжджів. А також без механічного чавлення винограду, тобто, з першого, найкращого, найціннішого соку - так, як преміальні лінійки виноробні, особливо вишукані Розе. Вино «Країна мрій» наразі вже на стадії бродіння і ще цьогоріч буде презентоване, передовсім у Києві. Відтак напої під іменем Олега Скрипки братимуть участь у виставках і фестивалях, музикант планує й винні вечори, адже вважає: вино слід правильно презентувати, адже це більше, ніж напій – це філософія, культура і мистецтво.

Так, Олег Скрипка називає вино мистецтвом і ставиться до нього як до вишуканої частини культури споживання якісних продуктів, що сприяє здоров’ю. Також засвідчує повагу виноградарській і виноробній традиції Закарпаття й команді виноробні, де втілює проект. І - вірить в добре майбутнє якісного українського вина, передусім - закарпатського!

Закарпаття й власне виноробню Олег Скрипка обрав, здивувавшись чудовій якості вина, яке скуштував під час відпочинку у нашому краї, а потім - оглянувши виноградники й виробництво. Також важливим вважає те, що дуже приємно співпрацювати і спілкуватися зі своїми нинішніми партнерами - представниками провідної виноробної компанії області. Особливо до душі співакові (і вже виноробу!), що всі вина тут виготовляють винятково з винограду власного врожаю.

Авторське вино Олега Скрипки буде першим в Україні вином під власним іменем «зірки». У Франції своє особисто вино виготовляє його товариш П’єр Рішар. Український музикант вважає, що непогано було б зіграти для винограду і свого вина музику…

Це буде, певно, вже наступного сезону. Наразі ж старт можна вважати дуже перспективним. Олег Скрипка взявся виготовляти вино саме 2018-го, а цей сезон був дуже вдалий для винограду і має всі шанси вважатися «вінтажним роком», тобто, таким, коли вдаються винятково якісні вина з перспективною стати колекційними. Отже, далі буде…

 

07 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів