Унікальне Закарпаття: Драгобратський водоспад та озеро Герешаска

Унікальне Закарпаття: Драгобратський водоспад та озеро Герешаска
Як мало ми знаємо про неймовірні краєвиди рідного краю! Guide.karpaty.ua пропонує знайомитися з неймовірними місцинами!

 

Заввишки більше 7 метрів каскадний водоспад розташований неподалік відомого гірськолижного курорту Драгобрат. Вище від нього — озеро Герешаска. Разом вони утворюють дивовижний природний ансамбль, а ще це просто прекрасні локації для одноденної прогулянки!

На захід від туристичної бази та долини Драгобрат, на річці Кисва (інша назва — Косівська річка) гуркотить водоспад Драгобратський. Дійти з г/к “Драгобрат” до водоспаду можна повз гору Стіг у напрямку вершини Апшинець (Догяска). Дорога від курорту до водоспаду в один бік може розтягнутись на 2-2.5 години.

Вода тут спадає з висоти 7 метрів. Найбільш видовищного вигляду водоспад набирає навесні, коли тануть сніги, або влітку, після затяжних дощів. Підйом до водограю непростий, проте краса краєвидів, що можна побачити з висоти у 1 500 метрів, того варта!

Трохи вище за Драгобратський, на 1 577 м над рівнем моря, розташоване озеро Герешаска — озеро дивовижної прямокутної форми.

Ширина озера — більше 110 метрів, глибина — до 1.2 метрів, проте навіть у сонячну днину вода тут не прогрівається вище 11 градусів тепла.

Як не хочеться йти пішки, до цих атракцій можна винайняти позашляховик.

Аби потрапити на водоспад та озеро, варто йти з г/к “Драгобрат” через гору Стіг. Озеро можна роздивитись з Апшинецького хребта, або взяти ліворуч від хребтової стежини і попрямувати на водоспад. Маршрут Свидовцем до озера маркований — шукайте прямокутну мітку: дві білі смуги, поміж ними — жовта.

Окрім Драгобратського водоспаду та Герешаски на Свидовці є ще принаймні три високогірні водойми: озера ІворАпшинець та Ворожеська. Якщо взяти за мету за день обійти їх всі — ідею в життя цілком можна втілити. От тільки чи варто — спуски до озер з хребтової стежки достатньо урвисті, а вам доведеться ж не тільки спускатись до водойм, але й підійматись догори! Щоправда, можна задовольнитись прогулянкою хребтом, і озера фотографувати здалеку. На це точно стане часу!

Розташування: Драгобрат, Рахівський район, Закарпатська область

Розгорнути мапу Координати GPS: 48.269995, 24.165302

 

Джерело: guide.karpaty.ua

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів