Погончаримо? В Ужгороді започатковують фестиваль гончарства – спробувати може кожен

Погончаримо? В Ужгороді започатковують фестиваль гончарства – спробувати може кожен
Уже цієї суботи, 20 жовтня, в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту в Ужгороді відбудеться перший фестиваль гончарства, – про це йшлося під час прес-конференції в музеї. Чого очікувати від фесту відвідувачам – знають журналісти Uzhgorod.net.

 

Закарпатський музей народної архітектури та побуту виграв грантовий проект Українського культурного фонду «Стежками традицій закарпатської кераміки», у рамках якого й відбудеться фестиваль.

"Наш музей є одним із провідних осередків краю, де зберігається та примножується закарпатська народна культура. Кераміка в нашому музеї представлена дуже широко, тому це ремесло прагнемо популяризувати. Таку ідею плекали не один рік і зараз, коли Український культурний фонд оголосив конкурс грантових проектів, ми долучилися і виграли", – розповів директор музею Василь Коцан.

"Проводити такий фестиваль  плануємо і надалі, зробити його регулярним. Для цього буде придбано спеціальне обладнання: гончарну піч та гончарний круг, а також глину та фарби, щоб тут повноцінно функціонувала майстерня. Обладнання, до речі, замовляли аж із Дніпра – цієї суботи всі зможуть його побачити і власноруч погончарити", – розповіла координатор проекту Тетяна Сологуб-Коцан.

"Завдяки таким проектам народна культура й народне ремесло оживає. Люди мають можливість не просто подивитися, але й взяти безпосередню участь у створенні виробів ручної роботи", – підсумував директор музею.

До участі долучаться майстри з різних районів Закарпаття та один - з Івано-Франківщини.

Організатори анонсуютье відриття гончарної майстерні, виставку-продаж робіт закарпатських майстрів, цікаву фольклорну програму, а також обіцяють, що всі охочі зможуть долучитися до гончарства власноруч, а відтак посмакувати стравами традиційної закарпатської кухні.

Для відвідувачів свої двері скансен відкриє 20 жовтня о 12 годині, вхід вільний.

Uzhgorod.net

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів